Ugrás a tartalomhoz

Szaffival kezdődött az évad

Mezőkövesd hírei

A Szaffi című zenés mesejátékot nézhették meg az érdeklődők a Közösségi Házban október 14-én. A gyermekbérletes előadássorozat évadnyitó darabját a Fogi Színház vitte színpadra.

A Jókai Mór regénye alapján készült rajzfilm óriási sikert aratott, a gyermekek most színpadi változatban is megtekinthették a kedves történetet. Szaffi és Botsinkay Jónás története egészen a középkorig repítette vissza a közönséget, hiszen a török korban játszódik. Jónást mutatványosok nevelték fel, és miután felnő szeretné visszaszerezni családja ősi birtokát. Jónás ekkor még csak nem is sejti, hogy Szaffi apja, aki egy török basa, éppen a Botsinkay birtokon rejtette el kincseit. A meséből természetesen a szerelem sem hiányozhat, hiszen a félreértések és mulatságos események egész sora után a fiatalok egymásba szeretnek.
A Nádházy Péter rendezésében színpadra vitt különleges mesét magyar népzenés elemek gazdagítják, amely a mesefilmhez hasonlóan maradéktalanul elnyerte a gyermekek tetszését.
A Gyermekbérletes sorozat következő darabja a Rigócsőr király lesz a Grimm-Busz Színház előadásában. A zenés mesejátékot november 11-én, szerdán 14.30-tól nézhetik meg a fiatalok a Közösségi Házban.

B.K.

Kapcsolódó hírek