Ugrás a tartalomhoz

Békésen az MKC

Mezőkövesd hírei

A Békés csapata lesz a Mezőkövesdi KC felnőtt együttesének következő ellenfele a Magyar Kupában. Kézilabdázóink győzelem esetén a legjobb 8 közé juthatnak.

A sorozat 2. fordulójában emlékezetes összecsapást játszottak Skaliczki László tanítványai, hiszen Benisék tízgólos, 32-22-es sikerrel ejtették ki a szintén első osztályú Egert, méghozzá Heves megye székhelyén.
A következő körben papíron könnyebb feladat vár a csapatra, ugyanis a kövesdi kézisek a másodosztályú viharsarki gárda vendégeként lépnek parkettre. Ellenfelünk a 2000-es évek első felében az NB I oszlopos tagja volt. Kádas László csapata az elmúlt éveket több-kevesebb sikerrel a második vonalban töltötte, ahol meghatározó szerepet tölt be.


Jó szezonkezdet

A viharsarki alakulat kiválóan kezdte az NB I/B-s bajnokságot, hiszen három győzelemmel és egy döntetlennel rajtoltak, első vereségüket Ózdon szenvedték el az 5. fordulóban. A békésiek három góllal kaptak ki az észak-borsodi városban, így öt meccs után 7 ponttal a 3. helyen állnak a Keleti csoportban.
A Magyar Kupában két mérkőzést játszottak eddig, elsőként Makón győztek 37-27-re, míg az előző körben Kalocsán arattak 29-26-os sikert.
A Békés-Drén KC – Mezőkövesdi KC Magyar Kupa mérkőzést október 21-én, szerdán rendezik meg Békésen. A találkozó 16.30-kor kezdődik. A továbbjutás egy mérkőzésen dől el, döntetlen esetén a hazaiak jutnak a legjobb 8 közé.


Első osztályú rangadók

A sorsolás szeszélye folytán több első osztályú párharcot rendeznek a sorozat 3. fordulójában. Egyaránt pikánsnak és izgalmasnak ígérkezik a PLER – Komló, a Cegléd – Balmazújváros, valamint a forduló legnagyobb rangadója, a Csurgó - Tatabánya összecsapás is.


Párosítás és menetrend:

Október 14. (szerda)
FTC KN KFT -Balatonfüredi KSE

Október 20. (kedd)
18.00: Fiatal Kézilabdások SE - Orosházi FKSE

Október 21. (szerda)
16:30: Békés-Drén KC - Mezőkövesdi KC
18.00: Fiatal Kézilabdások SE - Orosházi FKSE
18.00:Nyíregyházi KC - VKK Nyírbátor
18.00: PLER-Budapest - Komló Sport KFT
18.00: Csurgói KK - Grundfos Tatabánya KC
18.00: SZESE Győr - Váci KSE
18.00: Ceglédi KKSE - Balmazújvárosi KK

B. K.

Kapcsolódó hírek