Ugrás a tartalomhoz

Jótékonysági bál (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Több mint kétszázan vettek részt az október 16-án, a Szent László Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola immár 18. alkalommal megszervezett jótékonysági bálján.

Az eseményen a bál fővédnöke, Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti államtitkár, országgyűlési képviselő mondott beszédet, méltatta az intézményt, valamint beszédében kiemelte Bayer Róbert iskoláért végzett munkáját.
„Mezőkövesden az egyik legnagyobb múlttal a gimnázium jótékonysági bálja rendelkezik, hiszen idén már 18. alkalommal tartják meg. Ez is mutatja az intézmény erejét, a közösségének akaratát, hiszen nehéz időket is túléltek, kevesebben jöttek, de ma már újra sokan vagyunk. Ezen az eseményen tisztelegni kell azok előtt, akik 100 évvel ezelőtt megalapították a középiskolát. Így Bayer Róbert előtt is, aki 25 éven keresztül volt az iskola igazgatója, rengeteget tett és dolgozott az intézményért, egész életét a Szent László Gimnáziumnak szentelte. Erre a nagy múltú, patinás iskolára pedig méltán lehet büszke a város” – emelte ki Tállai András miniszterhelyettes.
A bál bevétele az iskola Szent László Alma Mater Alapítvány alaptőkéjét gazdagítja, amelyből zárható szekrényeket, illetve füstjelzőket vásárolna az iskola, valamint az Alapítvány révén van lehetősége az intézménynek a tehetséges tanulók díjazására, támogatására.
 A bál védnöke dr. Fekete Zoltán polgármester volt. Az esten a gimnázium növendékei kulturális, énekes, zenés, verses produkciókkal köszöntötték a vendégeket. A vacsora után pedig a Randevú zenekar szolgáltatta a zenét.

M. Zs.

Kapcsolódó hírek