Ugrás a tartalomhoz

Innovatív iskola fejlesztése Mezőkövesden

12 millió forintot nyert el európai uniós pályázaton a Mezőkövesdi Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény.

A tavasszal elinduló TÁMOP-3.1.4 C azonosító számú projekt révén a Bárdos Lajos Tagiskolában számos programot, eszközbeszerzést és képzéseket valósítottak meg. A pályázat az iskola innovatív fejlesztését szolgálta.
„A pályázat révén a tehetséges gyerekek számára két alkalommal idegen nyelvi, egy alkalommal kerékpáros tábort szerveztünk, ahol eseményenként 30-30 gyermek vett részt, tehát összesen 90 gyermek vette igénybe a tábor szolgáltatásait. Emellett különböző eszközöket vásároltunk, amelyek a közlekedési ismeretek elsajátítását segítik elő. Kerékpárokat vásároltunk, illetve egy mobilis KRESZ-pályát, így lehetőség van az iskolában a délutáni foglalkozások keretében arra, hogy a gyerekek elsajátíthassák a helyes közlekedési viselkedést, megismerjék és jól használják a KRESZ előírásait. Emellett a délutáni foglalkozások keretében sportnapokat, sportversenyeket is tartottunk a kisiskolásoknak. Ezekhez a versenyekhez is megvásároltuk a szükséges eszközöket, bójákat, labdákat, zsámolyokat. A pályázat keretében az eszközök beszerzése és a programok lebonyolítása mellett az iskola pedagógusai számára képzést tartottunk, ahol 15 tanár 3x30 órás képzésen az infokommunikációs eszközök használatát, illetve a tehetséges gyerekek gondozásának módszertanát sajátította el” – mondta el Gál János, a Mezőkövesdi Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény igazgatója.
Az európai uniós forrásból A 100%-os támogatottságú pályázat október 31-én zárul. Az intézmény tervei között szerepel, hogy a projekt révén megvásárolt eszközöket, KRESZ pályát a többi mezőkövesdi és környékbeli települések iskoláiba is elviszi, felállítja, hogy az ott tanuló diákoknak is lehetőségük nyíljon ezen eszközök kipróbálására, használatára, hogy ezzel is mélyítsék közlekedési ismereteiket.

B. K.

Kapcsolódó hírek