Ugrás a tartalomhoz

Közelebb a négyesdöntőhöz (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Békés-Drén KC – Mezőkövesdi KC 21-27 (8-12)

Bejutott a legjobb tíz közé városunk NB I-es kézilabdacsapata a Magyar Kupában. Benisék a másodosztályú Békés együttesét magabiztosan győzték le idegenben.

Skaliczki László tanítványai a sorozat 3. fordulójában az NBI/B-s viharsarki gárda vendégeként léptek parkettre október 21-én. Csapatunkra nem várt könnyed kirándulás, ugyanis Kádas László gárdája a 3. helyen áll a Keleti csoportban, hétvégén a bajnokesélyes, listavezető Nyíregyházát is legyőzték. Kézilabdázóink a kupa előző körében emlékezetes összecsapást játszottak, hiszen 32-22-es sikerrel ejtették ki a szintén első osztályú Egert.


Kiváló védekezés

Csapatunk a találkozó elejétől kezdve kiválóan védekezett, a viharsarki gárda csak elvétve talált a kapuba. A MKC hátsó alakzatának remek teljesítménye meghatározta az első félidő alakulását. A nagy akarással és harcosan küzdő Cifráéék mindössze 8 gólt lőttek 30 perc alatt, így Liszkaiék négygólos előnnyel vonulhattak pihenőre.
Fordulás után sem változott jelentősen a játék képe. A hazaiak pontosabban játszottak támadásban, de együttesünk tovább növelte előnyét és a meccs végére hat gólos különbség alakult ki a csapatok között. Az MKC legeredményesebb játékosának ezúttal a 7 gólos Szepesi és a 6 találatig jutó Benis bizonyult, a két szélső tehát összesen 13 góllal terhelte meg a békési alakulat kapuját.
Kézilabdázóink a magabiztos sikernek köszönhetően bejutottak a legjobb tíz csapat közé, így a Skaliczki fiúkat már csak két kör, azaz két párharc választja el a négyesdöntőtől.


Nívós csapatok vannak versenyben

Az MKC mellett a Csurgói KK, a Váci KSE, a Balatonfüredi KSE, az Orosházi FKSE-Linamar, a Sport36-Komló, a Ceglédi KKSE és a másodosztályú Nyíregyházi KC várja a következő kört. Az MVM Veszprém és a MOL-Pick Szeged a kiemelés miatt a négyesdöntőben kapcsolódik be a sorozatba.

B. K.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Békés-Drén KC - Mezőkövesdi KC 21-27 (8-12)
MKC: Holló, Volarevics, Liszkai (kapusok), Kovács B. 1, Szepesi 7, Kovács P., Füstös 2, Kiss R. 1, Grünfelder 2, Hajdu G. 1, Radnics 3, Antal 3, Molnár, Benis 6, Trivkovics, Csirics 1. Vezetőedző: Skaliczki László
Hetesek: 3/2, illetve 6/4
Kiállítás: 10, illetve 10 perc

Kapcsolódó hírek