Ugrás a tartalomhoz

A te fegyvered a döntésed! (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

„Weapon of Choice – A te fegyvered a döntésed” címmel vándorkiállítás nyílt a Szent László Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskolában november 2-án.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által működtetett Család, Esélyteremtési és Önkéntes Házak Hálózatának Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szervezete, a Weapon of Choice nemzetközi figyelemfelhívó kampány keretében rendezte meg a  tablókiállítást. A projekt célja, hogy szemléltesse azokat a lelki sérüléseket, melyet a szóbeli bántalmazás okoz. A szervezők emellett felhívják a figyelmet a zaklatás, illetve bántalmazás egyre súlyosabb problémájára, mely a gyermekeket és felnőtteket egyaránt érinti.

MEGNYITÓ
A nyitóünnepségen Molnár Tibor szociálpedagógus, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház irodavezetője ismertette a kampány célját, illetve interaktív előadás formájában beszélt a bántalmazás és zaklatás hatásairól, felismerésének fontosságáról.
A tablókiállítást a megye számos településén bemutatják. A mezőkövesdi tárlatot november 6-áig lehet megtekinteni az oktatási intézményben.

B.K.

Kapcsolódó hírek