Ugrás a tartalomhoz

Megfiatalított MKC

Mezőkövesd hírei

Jelentősen átalakult játékoskerettel vág neki az első osztályú bajnokságnak a Mezőkövesdi KC felnőtt csapata. A klub vezetői sajtótájékoztató keretében mutatták be az új csapatot.

A sajtótájékoztatón részt vett Juhász István, a Magyar Kézilabda Szövetség szakmai igazgatója, Kovács László mesteredző, valamint együttesünk vezetői és a klub játékosai. A Mezőkövesdi KC ősszel már az ötödik idényét kezdi meg az élvonalban. A klub ebben az esztendőben is feszes költségvetéssel, de rendezett anyagi háttérrel vág neki a bajnokságnak. Az elnökség változatlan felállásban folytatja a munkát, azonban a napi operatív ügyeket Holdoner István elnök helyett, dr. Vasas László ügyvezető-alelnök intézi a jövőben, aki minden igyekezetével azon dolgozik, hogy maximális mértékben ellássa a feladatot. A technikai vezetői tisztséget a jövőben Bécsi János látja majd el, aki Tóth Mihály távozása után kapott felkérést a tisztség betöltésére.
-Aki Mezőkövesdre érkezett, meg fogja kapni a lehetőséget arra, hogy bebizonyítsa, meg tud felelni az első osztály elvárásainak. A játékosok hozzáállása szimpatikus, mert senkinek sem az az élete álma, hogy az MKC-ban fejezze be pályafutását, ez pedig azt jelenti, hogy sokkal nagyobb célok vezérlik őket és mindenki azért fog hajtani, hogy ezt teljesítse. Ehhez itt minden feltétel adott lesz. Egy hajtós, nagy akarással játszó csapatot várok, olyan gárdát szeretnék, amelyik minden mérkőzésen teljes erőbedobással küzd az utolsó pillanatig. - emelte ki elvárásait dr. Vasas László ügyvezető-alelnök.

Rosta István először az elmúlt három év csapatára tekintett vissza. A szakember elmondta, hogy szűk kerettel dolgoztak együtt, de meg tudták oldani a feladatot, emellett büszkén tette hozzá, hogy a Veszprém kivételével minden csapattól szereztek pontot és ezt nagyon kevés gárda mondhatja el magáról Magyarországon. Rosta István kiemelte, mindössze néhány alkalommal fordult elő, hogy nem volt telt ház a hazai mérkőzéseken és ez önmagáért beszél.
-Most egy új csapat vág neki a bajnokságnak, melyben jó elegyet alkot majd a rutin és az fiatalos lendület. Sok munkával egy ütőképes, szerethető csapatot lehet majd kialakítani, akik megalkuvás nélkül küzdenek a mérkőzéseken. Nagy szó, hogy a játékosok dolgozni jöttek Mezőkövesdre, mert ez azt jelenti, hogy hisznek a munkában és a becsülettel elvégzett munka eredményében. - húzta alá Rosta István.

A pénzügyekről, a csapat anyagi helyzetéről elmondta, nagyon büszkék rá, hogy az MKC azon kevés csapat közé tartozik, ahol az ígéreteket mindig betartják a vezetők. A klub irányítói sosem vállalják túl magukat, addig nyújtózkodnak, ameddig a takaró ér, ez könnyebb az edzőnek és a játékosoknak is, hiszen stabil anyagi háttér mellett csak a munkára kell koncentrálni és ez a csapat teljesítményében és eredményességében sokat számít.
-Az, hogy ide igazolt ez a hat játékos, azt jelenti, hogy bíznak az MKC-ban és elismerik azt a munkát, amely itt folyt az elmúlt években. A régi játékosok pedig segítik majd őket abban, hogy zökkenőmentesen beilleszkedjenek. Sok edzőmérkőzés vár ránk a nyáron, és ősszel komoly meccseink lesznek. A sorsolásunk nehéz, de ezen az úton kell végig mennünk. - tette hozzá Rosta István, majd áttért az utánpótlásra, hiszen az MKC ott is eredményes.

A szakember elmondta, hogy az OIK-ban és az OSB-ben is ezüstérmet szereztek az előző szezonban, minden korosztályos válogatottban van mezőkövesdi, emellett a felnőtt csapatban több saját nevelésű játékos is lehetőséget kap a bizonyításra. A Mezőkövesden folyó munkát dicséri, hogy a korosztályos csapatok kereteihez sok tehetséges fiatal csatlakozik a régióból. Rosta Miklós kiemelte Lakatos László, Holló Tibor, Molnár Ferenc, Bécsi János és Papp Márk munkáját, amelyet a kövesdi utánpótlás érdekében végeztek. A jövőben két új játékos, Morva Zoltán és Kupi Szabolcs is bekapcsolódik majd az utánpótlás nevelésbe. Nem elhanyagolható az egészségügyi stáb közreműködése, a mezőkövesdi Mozgásszervi Rehabilitációs Központ és a Zsóry Gyógy-és Strandfürdő segítsége, illetve az Eszterházy Károly Főiskola nyújtotta lehetőségek, amelyek nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy az MKC életpálya modellt tudjon kínálni az itt nevelkedő játékosoknak.

MKC jelenlegi kerete: 

kapusok: Holló Balázs, Tóth Koppány

mezőnyjátékosok: Bécsi János, Fekete László, Molnár Ferenc, Rosta Miklós, Nyikes Csaba, Gubó Alex, Lezák Áron, Barta Dániel

érkezők: Morva Zoltán és Szabó Tibor (Dunaferr), Kupi Szabolcs és Korsós Ádám (PLER) Németh Tamás (FTC), Gyuris Patrick (Kecskemét)

A nyilvánosságnak szánt 2x 20 perces edzőmérkőzést megelőzően, melyet az MKC és a Magyar Junior válogatott játszott le egymás ellen, Rosta István ismertette a nézőknek a nyári változásokat, majd néhány dicsérő szóval egyesével bemutatta az MKC játékosait, a régieket és az újakat egyaránt. Ezután következett az edzőmérkőzés. A szoros meccs elején biztosan vezettek és biztató teljesítményt nyújtottak az alapozást most kezdő mezőkövesdiek, míg a mérkőzés második felében kiütközött a juniorok jobb erőnléte. A látottak alapján elmondható, hogy mindkét csapat felkészülését jól szolgálta a „rövidített” összecsapás.

Kapcsolódó hírek