Ugrás a tartalomhoz

Kertészkedés a holddal (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Kertészkedés a holddal címmel tartotta meg e havi összejövetelét a Matyó Kertbarát Klub Egyesület november 16-án. A délutáni program keretében Lukács Andrea asztrológus tartott előadást.

Lukács Andrea az asztrológia oldaláról közelítette meg a kertészkedés témakörét.  A klubtagok hasznos információkat tudhattak meg arról, hogy a hold állásától függően, mely kertészeti tevékenységet, mikor érdemes végezni. A tudósok a kutatások során alátámasztották, hogy a hold nemcsak az emberekre van hatással, hanem befolyásolja a növények gyarapodását, növekedését is.
– A szakértők megfigyelései alapján elmondható, hogy ha a hold állásához igazodva kertészkedünk, akkor sokkal látványosabb eredményeket érünk el. A hold a leggyorsabb bolygónk, így egy hónap alatt végigjárja mind a 12 zodiákus jegyet, és egy jegyben 2,5 napot szokott lenni. A jegyek még tovább fel vannak osztva elemekre – föld, víz, tűz, levegő -, és megvan, hogy a növény melyik része, termése, virága, levele, gyökere, melyik elemhez tartozik. Ha az adott jegyben, az ahhoz illő tevékenységet végzünk, akkor jobb eredményt érhetünk el a kertünkben, mint általában. Ha rendszeresen a holdnaptár szerint műveljük a földünket, gondozzuk a növényeket, egy év távlatában tapasztalható, hogy nagyobbak, vagy több lesz a termés, vagy kevesebb lesz a kártevő – mondta el Lukács Andrea.
Az asztrológus az előadás során számos példát is említett. Elmondta például, hogy  ha valaki gyökérnövényekkel akar foglalkozni, akkor azt érdemes a föld jegyekben, azaz a bak, a bika és a szűz jegybe lépő hold idején megtenni. De ha például bak jegyben kapál, vagy gyomtalanít az ember, akkor később nem lesz gazos a föld, vagy kevesebb gyom nő vissza az adott területen.

M. Zs.

Kapcsolódó hírek