Ugrás a tartalomhoz

Szoros vereség (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Grundfos Tatabánya KC – Mezőkövesdi KC
27-24 (15-12)


Izgalmas és küzdelmes mérkőzésen kapott ki városunk NB I-es felnőtt csapata. Kézilabdázóink a jól hajrázó, listavezető Tatabányától szenvedtek vereséget.

Az NB I-es pontvadászatban a 14. mérkőzésüket játszották le Skaliczki László tanítványai november 18-án. Csapatunkra nehéz feladat várt, hiszen Beniséket az élen álló Bodóék fogadták. Az MKC szeptemberben nagy meglepetésre egy pontot itthon tartott a bajnokság egyik legerősebb csapata ellen, és kézilabdázóink most is egy szoros összecsapás reményében léptek parkettre.


Izgalmas találkozó

A mérkőzés nem kezdődött jól, a vendéglátók lendületesen, ötletesen és pontosan játszottak, ennek eredményeként 8 perc elteltével 5-1-re megléptek. A folytatásban is meggyőző teljesítményt nyújtottak Pásztorék, igaz ekkor már az MKC is összeszedettebb és hatékonyabb produkcióval rukkolt ki. A különbség nem nőtt jelentősen, de negyedóra után így is 10-5-ös hazai vezetésnek örülhettek a tatabányai drukkerek. Az MKC rendezte sorait, a védekezése és a támadójáték egyaránt stabilizálódott, ennek köszönhetően két gólt sikerült lefaragni a szünetig, így teljesen nyitott maradt a mérkőzés.
Fordulás után ismét a házigazdák kezdtek jobban, akik hosszú ideig magabiztos előnnyel vezettek, a 42. percben 20-15-ös fórban voltak. Csapatunk ekkor elkapta a fonalat, elől és hátul is kiválóan teljesítettek Benisék, és ennek az eredménye sem maradt el. A Skaliczki fiúk egy 4-0-ás sorozat után 11 perccel a meccs vége előtt 20-19-re felzárkóztak. A záró 10 percben mindkét gárda nagy erőket mozgósított a győzelemért és ebből a rutinos dunántúliak jöttek ki jobban, akik végül három góllal felülmúlták Szepesiéket.
Együttesünk kiválóan helytállt a dobogóra esélyes Tatabánya ellen, de a Skaliczki fiúk a vereség miatt visszacsúsztak a tabella utolsó előtti helyére 8 ponttal. A sereghajtó Gyöngyös 7 egységgel áll az utolsó helyen.


Csurgó februárban

Kézilabdázóink a Csurgó elleni találkozó elhalasztása miatt legközelebb december 1-jén, kedden 18 órakor lépnek parkettre bajnoki mérkőzésen, amikor is a MOL-Pick Szeged látja majd vendégül Trivkovicsékat.
A Mezőkövesdi KC – Csurgói KK összecsapást a tervek szerint február 10-én fogják bepótolni a csapatok.

B. K.

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Grundfos Tatabánya KC – Mezőkövesdi KC 27-24 (15-12)
Tatabánya, 750 néző. Vezette: Bócz, Wiedemann
Tatabánya: MIJATOVICS – Vujovics 4, BODÓ 7, Juhász Á., Krszmancsics 3, Mazák 2, PÁSZTOR 5. Csere: Borbély (kapus), DÉNES, Katzirz 1, Szöllősi Sz. 2, Diaz 1, Crnoglovac 1, Lele, Törő 1, Vaskó. Vezetőedző: Vladan Matics
MKC: Liszkai – BENIS 5(2), Grünfelder 1, HAJDU 5, Füstös, Antal 1, Szepesi 3.Csere: HOLLÓ (kapus), RADNICS 7, Horváth L., Csirics 1, Trivkovics, Kiss R., Kovács P. 1.Vezetőedző: Skaliczki László
Kiállítások: 8, ill. 6 perc.
Hétméteresek: –, illetve 3/2.

Kapcsolódó hírek