Ugrás a tartalomhoz

Átadták a Szent Erzsébet díjat (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Szilágyiné Lassú Mária, a Kistérségi Szociális és Gyermekjóléti Szolgálat Családsegítő Szolgálatának munkatársa kapta meg idén a Szent Erzsébet-díjat. Az elismerést a november 20-án a Szent Erzsébet napi ünnepségen vehette át.

Az esemény elején Szarka Melinda intézményvezető köszöntötte a vendégeket, aki kiemelte és megköszönte a szociális területen dolgozók mindennapi lelkes, odaadó munkáját.
Majd dr. Berkes László, a Jézus Szíve Egyházközség plébánosa mondott köszöntőt, aki beszédében kiemelte, hogy mindannyiunk előtt példa Árpádházi Szent Erzsébet élete, az a szolgáló, önzetlen szeretet, melyet ő életében nap mint nap gyakorolt, hiszen bár fiatalon elhunyt, három gyermeke született, özvegy volt, de mégis szolgálta az embereket, napi kétszer meglátogatta az általa alapított kórházban fekvőket és beszélgetett velük.
A köszöntő gondolatok és rövid kulturális műsor után adták át a Szent Erzsébet-díjat, melyet ebben az esztendőben Szilágyiné Lassú Máriának ítélt oda az öttagú bizottság. Szilágyiné Lassú Mária az intézmény családsegítő szolgálat területén dolgozik Bükkábrányban 2005 óta. Az elismerést dr. Fekete Zoltán polgármester, a Többcélú Kistérségi Társulás elnöke, dr. Berkes László plébános és Szarka Melinda intézményvezető adta át a díjazottnak.

M. Zs.

Kapcsolódó hírek