Ugrás a tartalomhoz

Üléseztek a városatyák (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Megtartotta soros ülését városunk képviselő-testülete. A városatyák egyebek mellett rendeletek módosításáról, valamint a jövő évi INERT és zöldhulladék-elhelyezési díjairól is határoztak november 25-én.

ADÓRENDELETEK A Polgármesteri Tájékoztató után a grémium egyebek mellett több helyi adórendeletet módosított. Városunkban az építményadó mértékét 2016. január 1-jétől – 50 Ft/ négyzetméter/év – emelik. Szintén január 1-jétől 5%-kal emelkedik a parkolási díj.
Jogszabályváltozás miatt az önkormányzat helyi iparűzési adómentességet biztosíthat azoknak a városban működő egészségügyi alapellátó vállalkozóknak, akiknek az iparűzési adóalapja nem haladja meg a törvényben előírt összeget, 2015-ben a 20 millió forintot. A képviselő-testület döntésének köszönhetően a praxisoknál maradó plusz pénzből tovább nőhet a betegellátás színvonala.

INERT- ÉS ZÖLDHULLADÉK Meghatározták a 2016. január 1-től alkalmazható INERT és zöldhulladék-elhelyezési díjait, ami a korábbi összeghez képest 4%-os emelést jelent, amit az egri regionális hulladéklerakó díjemelése miatt vezettek be.

SZAKRENDELÉSEK A városatyák ezen felül módosították a Városi Rendelőintézet Alapító Okiratát, ugyanis a felújítást követően az utolsó két, a gasztroenterológiai és kardiológiai szakrendelés is visszaköltözött a Mátyás király úti főépületbe, így a Széchenyi út 1. szám alatti telephely megszűnik.

ÚJ KÖZPONT Családsegítő- és gyermekjóléti központ létrehozásáról döntött a testület a Kormány 2016. január 1-jétől érvényes, vonatkozó törvénymódosítása folytán. A szolgáltatási feladatokat a Mezőkövesdi Többcélú Kistérségi Társulás által fenntartott Mezőkövesdi Kistérségi Szociális és Gyermekjóléti Szolgálaton belüli önálló intézményegység fogja biztosítani.

VÁROSI KIADVÁNY A képviselők ezen felül meghatározták a 2016. évi kiadványba bekerülő fontosabb városi turisztikai és kulturális eseményeket, továbbá megtárgyalták és elfogadták a Mezőkövesdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat éves tevékenységéről szóló beszámolót is.

B. K.

Kapcsolódó hírek