Ugrás a tartalomhoz

Energetikai fejlesztések Mályiban (fizetett hirdetés)

Mezőkövesd hírei

Lezárult Mályi Község Önkormányzatának két intézményének energetikai fejlesztése.

Mályi Község Önkormányzata 2015 augusztusában pályázatot nyújtott be „Mályi Község Önkormányzat középületeinek energetikai korszerűsítése” címmel. A KEOP-5.7.0/15-2015-0315 azonosító számú, 100%-os támogatottságú európai uniós projekt keretében az önkormányzat 127 628 680 forint támogatást nyert el.

A projektkiírás célja, hogy támogassa az önkormányzati közintézmények energetikai fejlesztését. Mályi községben a benyújtott és nyertes pályázat keretében két intézmény újulhatott meg.

A korszerűsítés a Móra Ferenc Általános Iskola és a Polgármesteri Hivatal épületét érintette. A beruházás keretében megtörtént az épületek külső homlokzatának teljes külső hőszigetelése, az ingatlanok tetőterének szigetelése, valamint kicserélték a két épület összes nyílászáróját.

A munkákat a Szilvási Építő Kft. végezte el az Iskolában és a Hivatalban is. A munkát szeptemberben kezdte el a kivitelező, és november végére át is adták.

A fejlesztéssel összesen 1201,8GJ/év primer energiahordozót takarítanak meg, 67,77 t/év ÜHG-gáz kibocsátás csökkenést érnek el. A projekt révén éves szinten 4 468 940 Ft energiaköltséget takarít meg az Önkormányzat.


Átadó ünnepség

A beruházás hivatalos átadó ünnepségét november 28-án délelőtt tartották meg az Általános Iskolában, ahol elsőként a település polgármestere, Viszokai István foglalta össze a beruházás tartalmát. Mályi első emberének gondolatai után Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium miniszterhelyettese, adóügyekért felelős parlamenti államtitkár, a térség országgyűlési képviselője mondott beszédet. A politikus beszédében kiemelte, hogy Mályi is azon települések közé tartozik, akik igyekszenek a lehetőségeikhez mérte kihasználni az európai uniós pályázatok nyújtotta forrásokat, melynek méltó példája az iskola és a hivatal most megvalósult energetikai fejlesztése is. Hozzátette, hogy az önkormányzatnak továbbra is hasonlóképpen kell gondolkodnia annak érdekében, hogy a 2015-2020-as pályázati ciklusban is még több beruházást tudjanak megvalósítani. A beszédek sorát az oktatási intézmény igazgatónőjének, Bittó Dezsőné köszöntője zárta. Az ünnepség zárásaként az iskola diákjainak műsorát követően Tállai András miniszterhelyettes, Viszokai István polgármester és Bittó Dezsőné igazgatónő ünnepélyes keretek között a nemzetiszínű szalag átvágásával hivatalosan is átadta a megújult épületet, a megvalósult beruházást.

M. ZS

Kapcsolódó hírek