Ugrás a tartalomhoz

Az ünnepről szavaltak

Mezőkövesd hírei

Idén is meghirdette szavalóversenyét, illetve rajzpályázatát a Szent László Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola. A versmondók november 18-án mérték össze tudásukat az intézményben.

A két verseny minden alkalommal egy központi témát dolgoz fel. A pályázatra a mezőkövesdi és a térségben működő iskolák 5-6., illetve 7-8. osztályos tanulóinak jelentkezését várták. A téma ebben a tanévben: Az ünnep, ehhez kapcsolódva családi, egyházi, nemzeti ünnepekhez köthető művekkel nevezhettek a diákok.
A két korcsoportra osztott résztvevőket háromtagú zsűri értékelte. Az 5-6. osztályosok körében a Szent István Katolikus Általános Iskola diákja, Titkó Flóra érte el az első helyezést, míg a második helyet a Szent Imre Tagiskola tanulója Sebők-Darmos Hanna, a harmadik helyet pedig Izsóf János, a tibolddaróci II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola növendéke érte el.
A 7. és 8. osztályosok körében a legjobbnak Szabó Viktort, a Szent István Katolikus Általános Iskola tanulóját választották ki. Ebben a korosztályban második helyezést ért el Katyinka Boglárka, a szentistváni Szent István Király Általános Iskola diákja, míg Bonta Norbert, a tibolddaróci II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola tanulója harmadik lett.


M. Zs.

A gimnázium rajz- és képzőművészeti pályázatra még január 29-ig nyújthatják be az ünnep témáját bemutató alkotásaikat az általános iskolás diákok. A jelentkezési feltételekről, témáról bővebb információt az alábbiakban olvashatnak:

Kedves Diákok!

A Mezőkövesdi Szent László Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola
rajz- és képzőművészeti pályázatot
hirdet két korosztályi kategóriában: az általános iskolák 5.-6., illetve 7. és 8. osztályos tanulói számára!

Téma: Az ünnepek

Bármely képző- és iparművészeti technika alkalmazható, a méret maximum 50x70 cm. Egy tanuló több munkával is szerepelhet. A nevezési lap letölthető az iskolánk honlapjáról (www.szlgimi.hu).

A pályamunkák beadási ideje, helye:  2016. január 29-én, 14.00-18.00 óráig a Mezőkövesdi Szent László Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola földszinti művészeti szaktantermében, a Dala teremben ( Mezőkövesd, Mátyás király út 146. ).

Az ünnepélyes tárlatmegnyitó és értékelés 2016 februárjában lesz a mezőkövesdi Közösségi Ház földszinti aulájában,  ahová minden pályázót és érdeklődőt szeretettel várunk!  A pontos időpontról később küldünk értesítést.

A helyezettek értékes  díjban részesülnek!

Információ: Jacsó Balázs – 49/500-033 | nagash793@gmail.com    
                     
Jó munkát kívánunk mindenkinek!                         

Juhász Jánosné
Igazgató


Kapcsolódó hírek