Ugrás a tartalomhoz

Pontot tettek a végére

Mezőkövesd hírei

Dunaújváros PASE – Mezőkövesd Zsóry FC 1-1 (0-0)

Pontot szerzett városunk NB II-es felnőtt csapata Dunaújvárosban, az őszi szezonzáró találkozón. Labdarúgóink az 5. helyről várhatják a tavaszi folytatást. (Fotó: dpase.hu)

A Merkantil Bank Liga 15. fordulójában a tavaly még élvonalban szereplő Duna-parti alakulat vendégeként léptek pályára Bajzáték november 30-án.
A csapatok már az összecsapás elején nagy iramban futballoztak, ennek ellenére az első komolyabb lehetőségre egészen a játékrész feléig kellett várni, ekkor Heffler sarokrúgása után Dvorschák fejelt a keresztléc fölé. Tíz perccel a szünet előtt Nagy robogott végig a jobb oldalon, beadását követően Bajzát lőtt kapura, azonban Dániel szépen védett. A túloldalon a félidő vége előtt két perccel Eppel került helyzetbe egy kapu előtti kavarodás végén, lövését Dombó lábbak hárította, így a szünetig nem született gól.

GÓLVÁLTÁS Együttesünk a második félidő elején több ígéretes helyzetet is kialakított. A 48. percben Tajthy átadása után Takács tüzelt 10 méterről a kapu mellé, egy perccel később pedig Bajzát előkészítését követően Tajthy lőtt a kapus kezébe. Egy óra elteltével egy remekül belőtt szöglet után a hazai védők a gólvonalról vágták ki a labdát. A 72. percben góllá érett a fölény, amikor is Molnár remek cseleket követően a bal felső sarokba bombázott. Az izgalmas és változatos hajrában siker koronázta a hazaiak erőfeszítéseit, a 83. percben Magasföldi helyezett a kapuba 16 méterről. A meccs utolsó helyzete csapatunk előtt adódott, de alig két perccel a gól után Dvorschák léc alá tartó lövését ütötte ki nagy bravúrral Dániel, így az eredménye nem változott a lefújásig.

Csapatunk 15 fordul után az 5. helyen áll a bajnokságban 23 ponttal. A tabellát a Gyirmót FC Győr vezeti 33 ponttal, a 27 egységgel álló Zalaegerszeg és a 26 pontos Budaörs előtt.

B.K.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Dunaújváros PASE – Mezőkövesd Zsóry FC 1-1 (0-0)
Dunaújváros, vezette: Szilasi (Takács, Kepe)
DPASE: Dániel – Lorentz, Gengeliczki, Koszó, Csehi, Villám, Tamaskó (Fejős, 79.p), Czár, Jakab, Eppel, Sóron (Magasföldi, 65.p). Vezetőedző: Artner Tamás
Mezőkövesd: Dombó – Nagy, Dvorschák, Devecseri, Fótyik, Molnár, Szeles, Takács, Tajthy (Tamási, 73.), Heffler (Rácz, 70.p), Bajzát (Harsányi, 87.p). Szakmai igazgató: Tóth László
Gólszerző: Magasföldi (83.p), illetve Molnár (72.p)

Kapcsolódó hírek