Ugrás a tartalomhoz

Zsóry üdülőterület fejlesztése (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Már márciusban benyújthatja a Zsóry üdülőterület fejlesztéséről szóló pályázatát az önkormányzat. A tervek szerint 1 milliárd forint értékű átalakítás valósulhat majd meg a gyógyhellyé minősített területen.

Hazánkban összesen 18 gyógyhely van. 2013-ban a mezőkövesdi Zsóry üdülőterületet is gyógyhellyé nyilvánították. Egy novemberben kiírt GINOP-os pályázat kizárólag az ilyen minősítéssel rendelkező területek fejlesztésére nyújt vissza nem térítendő támogatást. A pályázaton minimum 300 millió forint, maximum pedig 1 milliárd forint igényelhető. Városunk képviselő-testülete korábbi ülésén döntött arról, hogy él ezzel a lehetőséggel.
– Egymilliárd forintos pályázati célt tűztünk ki magunk elé. A fejlesztés a fürdő bejáratával szembeni területet érinti majd. Új közösségi tér jönne létre a parkoló átépítésével, mely egyebek mellett különböző látványelemeket, árusítóhelyeket, kávézót tartalmazna. A célunk, hogy vonzóvá tegyük turisták számára az üdülőterület környezetét, megőrizve a helyi hagyományokat és a gyógyhely jellegét is – emelte ki dr. Fekete Zoltán polgármester.
Jelenleg a pályázati anyag, dokumentáció összeállításán dolgoznak, ezután választják majd ki a pályázati szereplőket, például a projekt tervezőjét. Az elkészített dokumentációt jövő év márciusában nyújtja majd be az önkormányzat.

M. Zs.

Kapcsolódó hírek