Ugrás a tartalomhoz

Az utolsó helyen telelnek (videóval)

PLER Budapest – Mezőkövesdi KC 28-27 (16-13)

Elveszítette utolsó idei bajnoki mérkőzését városunk NB I-es felnőtt csapata. Kézilabdázóink a közvetlen rivális PLER Budapesttől szenvedtek vereséget.

Az NB I-es kézilabda bajnokság 17. mérkőzését játszották le Skaliczki László tanítványai december 11-én. A két csapatot mindössze 1 pont választotta el a tabellán, így kövesdi siker esetén helyet cserélhettek volna a felek. A felek legutóbbi, mezőkövesdi „randevúja” Benisék két gólos győzelmével zárult.

Az MKC álmosan kezdte a fővárosban rendezett mérkőzést. Szepesiék hosszú ideig nem tudtak mit kezdeni a hazaiak átlövéseivel és támadásban is sok hibát vétettek. Lókodiék magabiztosan és eredményesen játszottak, ennek eredményeként a játékrész közepén már öt góllal, 8-3-ra vezettek. Csapatunk azonban nem roppant össze, a 12 gólig jutó Szepesi vezérletével egy gólra felzárkóztak, de a meccs hajrája ismét a hazaiaké volt.

IZGALMAS VÉGJÁTÉK A második játékrész hektikusan alakult, de a Hutvágner tanítványok őrizgették előnyüket. A különbség kettő és hat gól között ingadozott, miközben jelentősen emelkedett a kiállítások száma is. A játékrész derekán Grünfelder piros lapot, míg Skaliczki László két percet kapott. Az MKC 12 perccel a lefújás előtt 26-20-as hátrányban volt, ekkor már úgy tűnt, hogy eldől a mérkőzés. Radnicsék azonban alaposan feljavultak a hajrában. Balogh elkapta a fonalat a kapuban, a kövesdi támadások jelentős része góllal zárult, az egyenlítés azonban nem sikerült. Az utolsó akciót együttesünk vezette, viszont Hajdu lövése a kapufán csattant, így ha nehezen is, de mindkét pontot otthon tartották a fővárosiak.
Az MKC, a 11 pontos PLER és a 9 pontos Eger mögött az utolsó helyen áll a tabellán  8 ponttal.

KUPAMECCS Grünfelderék az év utolsó találkozóját december 16-án, szerdán 18 órától fogják lejátszani, amikor is a Ceglédi KKSE ellen lépnek parkettre Mezőkövesden, a Magyar Kupa 4. fordulójában. A továbbjutás egy mérkőzésen dől el.

B. K.



A mérkőzés jegyzőkönyve:

PLER Budapest - Mezőkövesdi KC 28–27 (16–13)
Lőrinci Sportcsarnok, 375 néző. V: Dobrovits, Tájok
PLER: Kránitz – Laurencz 4, Leimeter 7 (3), Benmiloud 2, Kocsi, Bakos, Bohács 3. Csere: Tóth N. (kapus), Bujdosó, Tóth P. 3, Lókodi 3, Oláh 1, Radjanovics, Sinkovits, Nagy Sz. 5, M. Mikita. Vezetőedző: Hutvágner István
MKC: Balogh T. – Benis, Kozina, Radnics 6, Bozoljac 1, Antal, Szepesi 12 (7). Csere: Holló B. (kapus), Kovács P., Füstös 1, Kiss R., Grünfelder 1, Hajdu G. 5, Molnár, Trivkovics, Csirics 1. Vezetőedző: Skaliczki László
Hetesek: 4/3, ill. 7/7
Kiállítás: 12, ill. 10 perc
Kizárás: Grünfelder (ütés)

Kapcsolódó hírek