Ugrás a tartalomhoz

Egy lépésre a négyesdöntőtől (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesdi KC – Ceglédi KKSE 26-25 (13-11)

Bejutott a legjobb hat közé városunk NB I-es felnőtt csapata a Magyar Kupában. Kézilabdázóink a szintén első osztályú Ceglédet búcsúztatták.

A sorozat 4. fordulójában a középmezőnyben tanyázó Pest megyei gárdát látták vendégül Skaliczki László tanítványai december 16-án. A felek hosszú nyeretlenségi sorozat lezárására készültek, együttesünk október 24-én, míg a vendégek október 31-én nyertek legutóbb tétmérkőzést. A két csapat utolsó egymás elleni találkozója rendkívül kiélezett küzdelmet és 27-26-os ceglédi sikert hozott, ennek tükrében izgalmas 60 percre számíthattak a drukkerek.
Az MKC kezdte jobban a mérkőzést, kéziseink Szepesi 7-esből szerzett találata után 3-1-re vezettek a 4. percben. Csapatunk ezután is lényegesen meggyőzőbb teljesítményt nyújtott a sokat hibázó ceglédieknél, így a 14. percben Füstös dupláját követően már 7-3-as előnyben voltak a mieink. A folytatásban sem történt jelentős változás, az MKC különösebb gond nélkül őrizte a zömében 2-4 gól között ingadozó vezetését. A védekezés itt is – ott is jól működött, köszönhetően többek között a hazai kapuban Holló, a vendégeknél Bősz remek teljesítményének. A hajrában a kimaradt ziccerek és két hazai kiállítás miatt feljebb zárkóztak Kökény István tanítványai, így a szünetre két gólosra csökkent a kövesdi előny.

A „KISS HOLLÓ” A második játékrész elején alaposan beragadtak Benisék, kézilabdázóink ziccerek egész sorát rontották el, míg a túloldalon Országh kétszer is bevette a kövesdi kaput, ezért a 35. percben - 0-0 után először - döntetlenre álltak a csapatok, így ekkor a ceglédiek álltak továbbjutásra. Az MKC szünet utáni első találatát Kiss szerezte a 38. percben, a fiatal játékos remeklése pedig valósággal szárnyakat adott a csapatnak. A kövesdi nevelésű ifjú tehetség ezután beállóból, lerohanásból és 7-esből is bevette az egyébként kiválóan teljesítő Abramovics kapuját. Kiss találatai átlendítették a holtponton a csapatot, a 47. percben újra megnyugtató különbséggel, 19-16-ra vezettek a Skaliczki fiúk. A vendégek Kun vezérletével igyekeztek közelebb lopózni, azonban Holló továbbra is ihletett formában védett, átlövéseket és ziccereket is szép számban hatástalanított. A hibákkal tarkított, izgalmas hajrában a látogatók beérték csapatunkat és a záró perc elején Kun találatával ismét egyenlítettek. A meccs utolsó támadását az MKC vezette, a szépen kijátszott akció végén Benis betalált és ezzel csapatunk javára döntötte el a mérkőzést és megszerezte a továbbjutást jelentő gólt.

ILLUSZTRIS TÁRSASÁG Együttesünk győzelmével bejutott a legjobb hat közé, így Skaliczki László csapatát mindössze egy lépés választja el attól, hogy ismét ott legyen a Magyar Kupa négyesdöntőjében, melynek a Veszprém és a Szeged biztosan résztvevője lesz. Az 5. forduló sorsolását az MKC mellett a Csurgó, a Balatonfüred és az Orosháza várhatja.

B. K.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesdi KC – Ceglédi KKSE 26-25 (13-11)
Mezőkövesd, 200 néző, vezette: Bán, Szloska
MKC: Holló B., Balogh (kapusok), Szepesi 1 (1), Kovács P., Füstös 3, Grünfelder 1, Hajdu 3, Radnics 2, Antal 3, Molnár, Benis 4, Trivkovics 1, Bozoljac 1, Csirics 1, Kozina, Kiss R. 6 (1). Vezetőedző: Skaliczki László
Cegléd: Bősz, Mojsilov, Abramovics (kapusok), Országh 4 (1), Tóth N. 2, Lászlai 1, Hódi, Kun 6, Sipeki, Lepsényi 4, Andjelics 4 (1), Perisics 2, Megyeri 2, Grbovics 4. vezetőedző. Kökény István
Hetesek: 5/3, ill. 3/2
Kiállítás: 4, ill. 2 perc

Kapcsolódó hírek