Ugrás a tartalomhoz

Idősek Karácsonya (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

A hagyományokhoz híven ismét megrendezték az Idősek Karácsonyát városunkban. Az ünnepi gálaműsort december 18-án tartották meg a Közösségi Házban.

A rendezvényen elsőként Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti és adóügyekért felelős államtitkár, országgyűlési képviselő köszöntötte városunk szépkorú lakosait. Hangsúlyozta, a karácsony egy jó lehetőség arra, hogy megköszönjük az idősek munkáját, mellyel segítették családjuk, Mezőkövesd és az ország fejlődését. Kiemelte, hogy a karácsony egy különleges ünnep, melyre lélekben is fel kell készülni, ezért az adventi időszak szerepe is nagyon fontos. Hozzátette, hogy az országban sok településen, köztük Mezőkövesden is közösen ünneplik az emberek a karácsony közeledtét, a városi adventi gyertyagyújtások évek óta nagyon népszerűek az itt élők körében. Tállai András végezetül mindenkinek boldog, békés karácsonyi ünnepeket kívánt.
Ezt követően dr. Medvegy János, a Szent László templom plébánosa mondott ünnepi köszöntőt, aki beszédében többek között Isten szeretetéről és irgalmasságáról osztotta meg gondolatait.

ÜNNEPI MűSOR A Mezőkövesd Város Önkormányzata, a Szent László és a Jézus Szíve Egyházközségek, valamint a Mezőkövesdi Kistérségi Szociális és Gyermekjóléti Szolgálat által szervezett ünnepségen a mezőkövesdi Szent László Kórus Kamaracsoportjának, valamint a László Károly úti Tagóvoda nagycsoportosainak karácsonyi műsorát nézhették meg az érdeklődők. Emellett a Százrózsás Néptáncegyüttes, majd a Matyó Nagymama Klub Egyesület ünnepi előadását is láthatták a jelenlévők.
Az Idősek Karácsonya hálaadó szentmisével folytatódott a Szent László templomban.

B. K.

Kapcsolódó hírek