Ugrás a tartalomhoz

Újabb győzelem (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesdi KC – ÓAM Ózdi KC 35-25 (18-13)

Magabiztos győzelmet aratott városunk első osztályú felnőtt csapata a harmadik felkészülési mérkőzésén. Kézilabdázóink a másodosztályú Ózdot fektették két vállra. (Fotó: mezokovesdikc.hu)

Skaliczki László együttese a harmadik edzőmérkőzését játszotta le a felkészülési időszakban. Szepesiék a Japán és a Gyöngyös után ezúttal az NBI/B Keleti csoportjának 4. helyezettjével mérték össze tudásukat január 19-én. Ellenfelünk keretében több korábbi kövesdi játékos, mint például Nyeste Balázs, Fekete László, Tóth Koppány vagy Goran Dukic is lehetőséget kapott.
A találkozó első perceiben kiegyenlített játék zajlott a pályán, a vendégek tartották a lépést Grünfelderékkel, így 13 perc után egy góllal, 6-5-re vezetett az MKC. Kézilabdázóink a folytatásban átvették az irányítást és elsősorban támadásban nyújtottak jó teljesítményt. A napokban igazolt Grigorev remekül szállt be, a 32 éves orosz átlövő az első 30 percben öt gólt „hintett”, ezzel jelentősen hozzájárult az MKC előnyének növeléséhez. Csapatunk szép fokozatosan meglépett az Észak-borsodi gárdától és 18-13-as vezetéssel vonulhatott szünetre.

REMEK SZÉRIA Fordulás után az első 10 percben nem történt jelentős változás, jobbára felváltva potyogtak a gólok. 24-19-es kövesdi vezetést követően viszont elől és hátul is ragyogóan játszottak Antalék, akik alig 5 perc alatt egy 5-0-ás sorozatot hoztak össze, így a játékrész felénél Kiss találata után 29-19-ra módosult az eredmény. Tíz perccel a találkozó vége előtt az ózdi Csupkovics piros lapot kapott, miután egy rosszul elvégzett 7 méteresből fejbe találta Hollót. A találkozó hajrájában ismét felváltva estek a gólok, a 35-25-ös végeredményt Füstös állította be nem sokkal a lefújás előtt. Csapatunk a Japán ellen elszenvedett ötgólos vereség után immár másodszor nyert, mivel Trivkovicsék az Ózd elleni 10 gólos sikert megelőzően Gyöngyösön győztek egy találattal.

BALMAZ ÉS GYÖNGYÖS Együttesünk legközelebb január 21-én, csütörtökön 17.30-tól lép parkettre az első osztályú Balmazújváros vendégeként. Az utolsó felkészülési mérkőzésen a szintén élvonalban szereplő B.Braun Gyöngyös érkezik városunkba. Az összecsapás január 27-én, szerdán 18 órakor kezdődik a Városi Sportcsarnokban.

B.K.

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesdi KC - ÓAM Ózdi KC 35-25 (18-13)
Mezőkövesd, 100 néző, vezette: Medve Róbert és Nagy László
MKC: Balogh, Holló B. (kapusok), Kovács B. 1, Szepesi 3, Füstös 2, Kiss R. 5 (1), Grünfelder, Hajdu G. 1, Radnics 6, Antal 5, Benis, Trivkovics 3, Bozoljac 2, Grigorev 7, Nyitrai J. Vezetőedző: Skaliczki László
ÓKC: Tóth K., Losoncz (kapusok), Csupkovics 5, Kóródi, Menyhárt 1, Szilágyi 2, Sándor R. 4 (1), Horváth Sz. 2, Dukics 1, Nagy P. 1, Barta D. 1, Csépányi 2, Fekete L. 2, Nyeste 1, Frey T. 3 (1). Vezetőedző: Szakál György
Hetesek: 3/3, ill. 4/2
Kiállítás: 10, ill. 8 perc
Kizárás: Csupkovics (hetesből fejbe találta Hollót)

Kapcsolódó hírek