Ugrás a tartalomhoz

Fővárosi győzelem

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesd Zsóry FC – REAC 2-3 (1-1)

Egy gólos vereséget szenvedett városunk NB II-es felnőtt csapata a fővárosi gárda ellen lejátszott felkészülési mérkőzésen. Labdarúgóink remek iramú, fordulatos összecsapáson maradtak alul.

Pintér Attila csapata a nagy múltú, jelenleg az NB III. Keleti csoportjában szereplő fővárosi gárda ellen lépett pályára január 20-án.
A találkozón együttesünk új labdarúgói mellett több próbajátékos is lehetőséget kapott a bizonyításra. A mérkőzés két nagy vendég helyzettel indult. A 4. percben egy labdaszerzést követően Pálmai robogott végig a pályán, de a lövés pillanatában Csirmaz beérte és leszerelte a támadót. A 20. percben Kollár szabadrúgása után Kasza fejesét Horváth húzta le a léc alól. A pörgős, jó iramú összecsapás 25. percében együttesünk alakított helyzetet, amikor is Nicorec kapott jó átadást a bal szélen, beadása után Rácz közelről a léc fölé bombázott. Három perccel később egy remek kövesdi akció végén Tóth tette maga elé a labdát és 19 méterről nagy erővel a bal alsó sarokba lőtt. A vendégek tíz perccel a szünet előtt válaszoltak, ekkor Lőrincz lépett ki remekül a hazai védők között, majd közelről higgadtan a kapu közepébe helyezett.

HÁROM GÓL A második játékrész legelején egy jobb oldali fővárosi szöglet után Dombó hárított szép vetődéssel. Az 56. percben Heffler átadását követően Molnár tüzelt kapura, lövése elsőre levágódott a védőkről, ismétlése viszont a kapu jobb oldalában kötött ki, így csapatunk ismét előnybe került. Újabb 5 perc elteltével azonban egyenlítettek a látogatók, miután Kiss lőtt okosan a bal alsó sarokba. A 82. percben nagy lehetőség adódott együttesünk előtt, de Heffler remek beadását követően Lukács közelről nagy helyzetben a keresztléc fölé durrantott. A kimaradt lehetőségre góllal válaszoltak a látogatók, akik az utolsó percben egy élesen belőtt szabadrúgás után Kasza fejesével megszerezték a győztes találatot.

EDZőMECCS SZOMBATON Csapatunk legközelebb január 23-án, szombaton 11 órától játszik edzőmérkőzést, amikor is Dombóék az FC Hatvant látják majd vendégül a Városi Stadion műfüves pályáján.

B. K.

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesd Zsóry FC – REAC 2-3 (1-1)
Mezőkövesd, 150 néző, vezette: Kátai Gábor (Márkus Tamás, Punyi Gyula)
Mezőkövesd: Horváth (Dombó, 46.p) – Fótyik, Nánási (Nagy J., 60.p), Szilvási P., Csirmaz (Polényi, 54.p), Tajthy (Lukács, 63.p), Nicorec (Heffler, 46.p), Tóth B., Rácz (Máté, 46.p), Karacs (Molnár, 46.p), Sós (Tamási, 46.p). Vezetőedző: Pintér Attila
REAC: Ordasi – Fister (Kiss, 46.p), Balázs, Kollár, Gyárfás (Nagy G., 46.p), Csiszár, Lászka (Spánitz, 46.p), Kasza D., Pálmai, Czimmermann (Imecz, 66.p), Lőrincz. Vezetőedző: Dinka Balázs
Gólok: Tóth B. (24. p), Molnár G. (55. p), illetve Lőrincz (31. p), Kiss (60. p), Kasza (89.p)

Kapcsolódó hírek