Ugrás a tartalomhoz

Mezőkövesd Önkormányzata is tiltakozik a betelepítési kvóta ellen

Mezőkövesd hírei

Elsöprő többséggel, 11 igennel, egy nem ellenében szavazta meg Mezőkövesd Város Önkormányzatának képviselő-testülete azt az állásfoglalást, amelyben a kötelező betelepítési kvóta ellen tiltakozik.

Magyarország Kormányának betelepítési kvóta elleni tiltakozásához Mezőkövesd Város Önkormányzata is csatlakozik, az erről szóló határozatot január 27-én szavazta meg a település képviselő-testülete az alábbi szöveggel:
„Mezőkövesd Város Önkormányzata elutasítja az Európai Unió által erőltetett kötelező betelepítési kvótát, azt jogtalannak és értelmetlennek tartja. A kötelező betelepítési kvóta növeli a bűnözés kockázatát és a terrorveszélyt, veszélyezteti kultúránkat és mindannyiunk biztonságát, vállalhatatlan terheket jelent a szociális, egészségügyi és oktatási rendszerünkre.
Mezőkövesd Város Önkormányzata kéri Magyarország Kormányát, minden lehetséges eszközzel akadályozza meg az illegális bevándorlók beáramlását és a kötelező betelepítési kvóta alkalmazását, védje meg otthonainkat, a magyar embereket, védje meg Magyarországot.”

Kapcsolódó hírek