Ugrás a tartalomhoz

Képviselő-testületi ülés (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

A háziorvosok praxisvásárlást követő támogatásáról, a nem közművel történő háztartási szennyvíz begyűjtéséről szóló közfeladat ellátójáról, civil szervezetek támogatására vonatkozó pályázat kiírásról döntött városunk képviselő-testülete a január 27-én megtartott ülésén.

A testület módosította a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó helyi közszolgáltatásról szóló rendeletét, amely alapján ezentúl ezt a feladatot nem a VG Zrt., hanem az ÉRV Zrt. látja majd el. Az új közszolgáltató ajánlatában meghatározta a díjakat, a lakosságnak ezentúl 10%-kal kevesebbet kell fizetniük a háztartási szennyvíz nem közművel történő begyűjtéséért.
Módosították a mezőkövesdi egészségügyi alapellátás hosszú távú biztosításáról szóló önkormányzati rendeletet is. A változtatás értelmében a háziorvosok a praxisvásárlást követően nem öt, hanem tíz éven át igényelhetik az önkormányzat által nyújtott havi maximum 50.000 forint támogatást, amelyet az érintettek a praxis működtetési költségeinek csökkentésére fordíthatnak.
A városatyák ezeken túl megtárgyalták és elfogadták az Önkormányzat 2016. évi költségvetésének első olvasatát, valamint határoztak több önkormányzati ingatlanok hasznosításáról. A testület idén is kiírja a civil szervezetek, alapítványok támogatására vonatkozó pályázatát. A működési célra igényelhető és kapható önkormányzati hozzájárulás összege az adott szervezet teljes működési költségének maximum 70%-a lehet.
A testület 270 ezer forint támogatást ítélt meg az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc mezőkövesdi megemlékezésének megszervezésére, amellyel a Mezőkövesdi KÖZKINCS-TÁR Nonprofit Kft.-t bízták meg. Az ünnepi műsor összeállítására a MASZK Egyesületet kérték fel.
Technikai, jogi és törvényi változások kapcsán módosították a Mezőkövesdi Közös Önkormányzati Hivatal Alapító Okiratát, valamint a Mezőkövesdi Roma Nemzetiségi Önkormányzattal kötött együttműködési megállapodást. A városatyák elfogadták a Mozgássérültek Mezőkövesdi Egyesületének tájékoztatóját. A városatyák megszavazták azt a nyilatkozatot, amelyben az Önkormányzat elutasítja kötelező betelepítési kvótát és arra kéri Magyarország Kormányát, hogy minden eszközzel akadályozza meg az illegális bevándorlók hazánkba történő bevándorlását.

M. Zs.

Kapcsolódó hírek