Ugrás a tartalomhoz

Csaló tűzifa árusok hirdetik magukat, járják városunk utcáit

Mezőkövesd hírei

Tisztelt Lakosság!

A Sláger hirdetőújság legutóbbi számában olcsó tűzifa árusítása jelent meg budapesti telefonszámmal.
Kérjük, legyenek óvatosak, mert rendőrségi ellenőrzés szerint a feladott hirdetésben szereplő telefonszám túlsó végén már a csalóval egyeztetett egy mezőkövesdi lakosú állampolgár, aki a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság közbenjárásának köszönhetően nem vált a csalók áldozatává.

Rendőreink szolgálati feladatuk ellátása során figyelemmel kísérik a megjelent csaló tűzifa árusokat, akiket már több ízben kitessékeltek területünkről, mert az áru és az ellenérték igencsak hibádzott (a napokban 50.000 forinttal károsították volna meg a gyanútlan vásárlót).

Mire figyeljen?
– Legyen gyanús a szórólapokon feltűnően olcsón kínált tűzifa!
Csak ellenőrizhető származású és mennyiségű tűzifát vásároljanak! Az sem mindegy, hogy milyen fa fajtával tüzelünk, melyet az eladásra kínált tűzifák értéke is tükröz.

Fontos!
A tűzifa megrendelése során pontosan tisztázni kell a megrendelt fa mennyiségét vagyis, hogy az eladó mit ért az erdei köbméter (1,7 m x 1 m x 1 m), a kalodás tűzifa más néven üzemi köbméter (1 m x 1 m x 1 m), s az ömlesztett köbméter kifejezés alatt. Tapasztalatunk szerint az utóbbi mennyisége nem ellenőrizhető, nem is hivatalos mérésre használt kifejezés! A súly alapján történő vásárláskor használt nem hiteles mérleg jó eszköz a vevő megkárosítására!  
Csak akkor fizessük ki a megrendelt tűzifát, ha annak minőségéről és mennyiségéről is meggyőződtünk! Nem árt ha szomszédunk, rokonunk is jelen van a fizetésnél.
Minden esetben kérjünk számlát a megvásárolt tűzifáról!
Amennyiben a tűzifa kereskedő nagyon siet, inkább más időpontban jöjjön vissza mikor ráér, nyugodt! Ezzel elkerülhető a vita, főképp a lerakodott fa mennyiségével kapcsolatban.
Szén, lignit vásárlásánál a szállítást teljesítőnek tudni kell igazolni a szállított áru mennyiségét.

Ha tanácsainkat megfogadja, olcsóbban élvezheti otthona melegét!

Mezőkövesdi Rendőrkapitányság

Kapcsolódó hírek