Ugrás a tartalomhoz

Tavasszal épülhet a tanuszoda (videóval)

Mezőkövesd hírei

Ünnepélyes keretek között aláírták a városi tanuszoda kivitelezői szerződését február 3-án. A sportlétesítmény munkálatait a mezőkövesdi Szilvási Építő Kft. fogja elvégezni.

A Magyar Kormány tavaly meghozott döntésének köszönhetően 400 millió forint kormányzati támogatást kapott Mezőkövesd a városi tanuszoda építésére, így 2016-ban elkészülhet a sportfejlesztés.


SZERZőDÉSALÁÍRÁS
A kivitelezői szerződést dr. Fekete Zoltán polgármester és ifjabb Szilvási András, a Szilvási Építő Kft. ügyvezetője írta alá a Közös Önkormányzati Hivatalban február 3-án. Városunk első embere örömét fejezte ki a beruházással kapcsolatban. A Kormány támogatása mellett kihangsúlyozta, hogy a tervezés megkezdésétől számítva másfél év alatt sikerült eljutni a megvalósításig.  Hozzátette, hogy a tanuszoda építésével a város és az itt élők régi vágya válik valóra
és már a 2016 szeptemberében induló tanévben használhatják a diákok. Ifjabb Szilvási András kiemelte, nagy megtiszteltetés számukra, hogy ők építhetik meg a tanuszodát. A kivitelezéssel kapcsolatban elmondta, hogy március 1-jén veszik át a munkaterületet, ezt követően kezdik a létesítmény építését, de az előkészületeket korábban megkezdik.

KÉT MEDENCE A tanuszodát a Szent László Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola és a Bayer Róbert Kollégium közös udvarán fogják megépíteni és teljesen akadálymentes lesz. A kollégium épületéhez kapcsolódó, összesen 750 m2 területű létesítményben két medencét alakítani ki. A kisebb, 11x5,5 m területű tanmedencében a kezdők tanulhatnak meg úszni, míg a nagyobb, 25x11 m-es sportmedencében az úszásoktatáson túl akár versenyeket is lehet majd rendezni.
A költségtakarékosság érdekében az épületben a mozgáskorlátozott vizeshelyiségek mellett a vízgépészeti helyiségek lesznek kialakítva, az öltözőknek, a vizes- és az egyéb kiszolgáló helyiségeknek pedig a kollégium ad majd otthont, ehhez az épületből 160 m2-t használnak fel. A gimnázium és a kollégium energetikai fejlesztése során 72 db napkollektort helyeztek ki, ennek köszönhetően a tanuszoda üzemeltetési költsége is jelentősen csökkenni fog.

Szeptembertől a térségben több mint 5000 óvodás, illetve iskolás gyermek számára nyílik majd lehetőség az úszás alapjainak elsajátítására. Az elmúlt években műfüves labdarúgó pályát, multifunkciós sportpályát és rekortán borítású atlétikai pályát is építettek a gimnáziumban, így a tanuszodával kiegészülve következő tanévtől már egy komplex sportcentrum várja a diákokat.

B. K.

Kapcsolódó hírek