Ugrás a tartalomhoz

Állampapír-értékesítési pont nyílt Mezőkövesden

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesden is lehet már magyar állampapírokat vásárolni. A Magyar Államkincstár új ügyfélszolgálati, értékesítési irodája február 15-én nyitotta meg kapuit városunkban.

A Magyar Államkincstár 2013-ban először 10 helyen, majd 2014-ben 24 településen nyitott állampapír-értékesítési pontot. A folyamat 2015 decemberétől tovább folytatódott, hiszen újabb 25 helyen nyílik olyan iroda, ahol magyar értékpapírokat vásárolhatnak az állampolgárok.
A február 15-én megtartott sajtótájékoztatón dr. Dancsó József, a Magyar Államkincstár elnöke mutatta be az értékpapír-értékesítési pontok küldetését. Elmondta, hogy az ügyfélszolgálati irodák számának növelésével az a céljuk, hogy még több helyen, még több ember számára váljon elérhetővé az állampapír-befektetés lehetősége. Jelenleg az állampapír-forgalom 50%-a Budapesten és annak régiójában zajlik. Az értékesítési pontokkal azt szeretnék, ha az ország más régióiban élők számára is adott és könnyen elérhető legyen ez a befektetési forma. Kiemelte, hogy a legbiztonságosabb, ha megtakarításaikat magyar értékpapírokba fektetik be az emberek. Hozzátette, hogy a rövid távú befektetések mellett egyre többen választják a hosszabb 3-5, vagy akár 6-10 éves lekötésű kötvényeket is.


A sajtótájékoztatón Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti és adóügyekért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője elmondta, hogy a 2010-es kormányváltásnak köszönhetően megváltozott a költségvetési politika, amelynek eredményeként fokozatosan stabilizálódott, megerősödött és újra megbízhatóvá vált a magyar értékpapírokba történő befektetés. Hozzátette, hogy a dél-borsodi régióban a megyei átlaghoz képest kedvezőbbek a megtakarítási, befektetési arányok. A Magyar Államkincstár pedig ezzel az új irodával választási lehetőséget kínál az itt élő emberek számára.
Demeter Ervin Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kormánymegbízott az eseményen elmondta, hogy megyénkben az Államkincstár miskolci irodáján túl Ózdon, Sátoraljaújhelyen nyitottak meg értékesítési pontot. A megyében harmadikként ezentúl már Mezőkövesden is várják a lakosságot.
A tájékoztatón dr. Fekete Zoltán polgármester örömét fejezte ki, hogy a megyében harmadikként Mezőkövesden, a mezőkövesdi járásban nyílhatott meg a Kincstár új ügyfélszolgálata, amely révén a járásban élő több mint 50 ezer ember számára sokkal könnyebben lesz elérhető a Kincstár szolgáltatásai.
Az esemény végén Pongrácz László, a Magyar Államkincstár Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Igazgatóságának igazgatója mutatta be a megyei eredményeket. Az értékesített állampapírok állománya 2015-ben 15,1%-kal nőtt, és mintegy 30 milliárd forintban realizálódott. A megyei igazgatóság ügyfeleinek a száma tavaly 27%-kal nőtt. Ezen belül a Start-értékpapírszámla, vagy babakötvényt igénylők száma 57,7%-kal emelkedett. A növekedés 2016-ban sem állt meg, hiszen az értékpapír-állomány 1,1%-kal, az ügyfélkör 1,6%-kal bővült az év első hónapjában és túl lépték a 30 milliárd forintos volument.
Településünkön heti két alkalommal, hétfőn és kedden várják az ügyfeleket az Eötvös u. 1. szám alatti irodahelyiségben. Az értékesítési pontban kizárólag bankkártyás fizetésre van lehetőség, az állampapír-vásárlás ellenértékének kiegyenlítése forint- és euró-alapú bankkártyával, átutalással és pénzszámla terhére történhet. A Magyar Államkincstár www.allamkincstar.gov.hu honlapján keresztül lehetőség van online időpontfoglalásra is.

M. Zs.

Kapcsolódó hírek