Ugrás a tartalomhoz

Anyát és gyermekét akarta kirabolni

Mezőkövesd hírei

A rendőrök azonnal elfogták azt a férfit, aki Mezőkövesden akart kirabolni egy nőt, aki mindeközben kerékpáron tolta gyermekét.

Rablás bűntett és személyi szabadság megsértése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság G. András 42 éves helyi lakossal szemben. A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2016. február 16-án 8 óra körüli időben Mezőkövesden a Deák Ferenc utcában késsel a kezében pénzt követelt egy 25 éves asszonytól, aki 3 éves gyermekét kerékpáron tolta. A férfi megfogta a nő kezét, majd irányította a sértetteket, hogy merre menjenek, közben ismételten felszólította a nőt értékei átadására. Az anya első menekülési kísérletére az útonálló kiszúrta a bicikli első kerekét, majd a nő megölésével fenyegetőzött.

Anya és gyermeke másodjára már sikeresen elmenekült támadója elől, így a sértett közelben lakó rokonánál találtak menedéket, majd értesítették a rendőrséget.

A nyomozók a bejelentést követően a helyszín közelében azonosították, elfogták majd a rendőrkapitányságra előállítottak a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit. A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság a bűnügyi őrizetbe vett terhelttel szemben előterjesztést tett előzetes letartóztatásának ügyészi indítványozására.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei
Rendőr-főkapitányság

Kapcsolódó hírek