Ugrás a tartalomhoz

Bogdány gólja döntött

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesd Zsóry – Nyíregyháza Spartacus FC 1-0 (0-0)


Bogdány Csaba góljával győzött városunk felnőtt labdarúgócsapata Szabolcs-Szatmár-Bereg megye első számú csapata ellen. A Városi Sportpálya füves gyepszőnyegét a közelmúltban felújították, így az elmúlt napokban lehullott csapadék miatt Bükkábrányban rendezték meg a felkészülési mérkőzést július 27-én.

A találkozó első perceiben kiegyenlített játék folyt a pályán, ezt követően Vámosiék átvették a játék irányítását. Labdarúgóink a mezőnyfölény mellett többször is eljutottak a szabolcsiak kapujáig, azonban csapatunk erejéből mindössze egy kapufára és néhány ígéretes próbálkozásra futotta, míg a Nyíregyháza nem tudott helyzetet kialakítani Szántai kapuja előtt az első félidőben. 

Fordulás után is Elekék akarata érvényesült, akik a folytatásban szintén nagy mezőnyfölényben futballoztak. A játékrész derekán Török remek szóló végén okosan gurított a hosszú sarokra, azonban a labda a kapufa tövét találta el. Néhány perccel később viszont sikerült megszerezni a vezetést, amikor is Bogdány végezhetett el szabadrúgást a 16-os sarkáról. A támadó nagyszerű mozdulattal helyezett a rövid felső sarokba, a kapus minden igyekezete ellenére nem tudott hárítani. A hátralévő időben is együttesünk játszott fölényben, de több találat már nem született a lefújásig. Csapatunk megérdemelten győzte le a tavaly bronzérmet szerző Nyíregyházát.

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesd Zsóry – Nyíregyháza Spartacus FC 1-0 (0-0)
Bükkábrány, 250 néző

Mezőkövesd Zsóry: Szántai - Ur (Kaszás),Vámosi, Elek, Sivák (Nagy P.) - Lakatos (Katona), Zováth, Bagi – Lipusz (Bogdány),Hamar (Husanik), Jeremiás (Török)
vezetőedző: Huszák Géza

Nyíregyháza Spartacus FC: Vojinovic – Farkas, Cséke, Sipos, Morauszki, Minczér, Póti, Dividov, Haburcsák, Matejkó, Banka cserék: Hrabina, Sánta, Gömze, Reznek, Tudja, Kövér, Miskolczi, Ambrusz, Gergely, Orosz, Makai mb. edző: Kovács János és Szatke Zoltán

gól: Bogdány (79. perc)

Kapcsolódó hírek