Ugrás a tartalomhoz

Cél: az olimpiai dobogó (videóval)

Mezőkövesd hírei

Egy ifjú mezőkövesdi vitorlás harcba száll az olimpiai részvételért és érmekért. A 18 esztendős Érdi Mária – becenevén Mári – alig négy éve ismerkedett meg a sportággal, de kiemelkedő tehetségét jól mutatja, hogy akár már a riói olimpián képviselheti Magyarországot, illetve Mezőkövesdet. Elsődleges célja a 2020-as tokiói olimpia, ahonnan szeretne éremmel hazatérni.

TÁMOGATÓK Nagy álmok, nagy célok, de tudatos munkával, óriási akarással nem elérhetetlenek. A fiatal sportolót itthon és külföldön egyaránt óriási tehetségnek tartják a szakemberek, amit az elmúlt években elért eredményei maximálisan alátámasztanak.
A sportolónak a töretlen fejlődéséhez sok versenyre, minél több tapasztalatra van szüksége, ehhez pedig elengedhetetlen a támogatók segítsége.
– A Magyar Vitorlás Szövetség mellett a Magyar Olimpiai Bizottság és az egyesületem, a Tihanyi Hajós Egyesület is segíti a munkámat, viszont a megfelelő szakmai fejlődéshez támogatókat keresünk – mondta Mári.
– Várjuk azoknak a cégeknek, vállalatoknak és magánszemélyeknek a jelentkezését, akik támogatásukkal segítenék Mári felkészülését. Természetesen ezért cserébe szponzoraink nevét, illetve a cégek lógóit is megjelentetjük a felszereléseken, így Európában, valamint a világ számos pontján megismerhetik őket. Nem mellesleg ezzel is népszerűsíthetik a céget és öregbíthetik saját, valamint Mezőkövesd hírnevét. – tette hozzá Érdi Gábor, Mári édesapja.


EREDMÉNYEK Mári 2012-ben kezdett vitorlázni a Balatonon, egy évvel később pedig már világbajnoki címet szerzett a Byte C II-es ifjúsági olimpiai hajóosztályban.
2014-től a felnőtt hajóosztályban, a Laser Radial kategóriában versenyzett, ahol tavalyelőtt U17-es világbajnok lett. Eredménylistája 2015-ben három jelentős nemzetközi győzelemmel gyarapodott; az Ifjúsági világbajnokságon, az ISAF Ifjúsági vb-n, valamint az Ifjúsági Európa Bajnokságon is első helyen végzett. Tavaly novemberben részt vett a felnőtt vb-n is, ahol az előkelő 42. helyet szerezte meg, mindezt 17 esztendősen! A tehetséges vitorlást legfontosabb célja a 2020-as tokiói olimpiai részvétel kiharcolása, ahol dobogóra szeretne állni.

CÉLOK Ami a közeljövőt illeti, az ifjú tehetségre február végén újabb komoly feladat vár, ekkor rendezik meg a felnőtt Európa Bajnokságot, ami fontos állomás az utolsó riói kvalifikációs verseny előtt.
– A riói olimpiai részvételt március végén lehet még kivívni, amikor is Palma de Mallorcán rendeznek egy Világkupa versenyt. Itt az európai országok két kvótát kapnak, és olyan nagy nemzetek is harcba szállnak ezért, mint Spanyolország, vagy Németország. A tapasztalatszerzés és a fejlődés érdekében nagyon fontos számomra, hogy minél több felnőtt versenyen indulhassak. Fő célom a 2020-as tokiói olimpia, ahol szeretnék majd éremért vízre szállni – mondta el terveiről a sportoló.
Abban az esetben, ha Mári álma valóra válna, Jacsó József 1988-as szöuli súlyemelésben szerzett ezüstérme után újra olimpiai éremmel büszkélkedhetne egy mezőkövesdi sportoló.

B. K.

Elérhetőségek:
Érdi Mária/Érdi Gábor (édesapa)
+36 30/ 663-7757
Email: sailingolympics@gmail.com

facebook.com/sailingolympics/

Kapcsolódó hírek