Ugrás a tartalomhoz

Szép siker (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesdi KC – Váci KSE 32-27 (16-12)

Magabiztos győzelmet aratott városunk felnőtt kézilabdacsapata az újonc, de kiválóan szereplő Vác ellen. Skaliczki László együttese a sikernek köszönhetően közelebb került a riválisaihoz.

A K&H férfi kézilabda liga alapszakaszának 23. játéknapján a sereghajtó MKC, az 5. helyezett Duna-parti alakulatot fogadta február 27-én. A vendégek számítottak a mérkőzés esélyesének, ugyanis a váciak 10 ponttal többet szereztek az eddig lejátszott összecsapásokon. Ennek ellenére Zsiga Gyula tanítványai ősszel csak nagy küzdelemben, 25-23-ra tudták legyőzni csapatunkat, ezért a felek ismét kiélezett megméretésre készülhettek.

HULLÁMZÓ JÁTÉK Láthatóan mindkét csapat jól felkészült a találkozóra, az első percekben fej-fej mellett haladtak. Az MKC 3-2-es váci vezetés után ellépett ellenfelétől, miután zsinórban háromszor is betalált, de a 11. perctől számítva nyolc perc alatt csak két gólt szerzett, így a látogatók ledolgozták hátrányukat. Tíz perccel a szünet előtt 8-8-ra álltak a csapatok. A hibákkal tarkított játékrész folytatásában ismét az MKC kapta el a fonalat, Szepesiék a 25. percben már 12-8-ra vezettek. A hajrában alaposan megszórták magukat a felek, viszont a különbség nem változott a szünetig.

KÉZBEN TARTOTTÁK A csapatok nagy hangsúlyt fektettek a védekezésre a második játékrész első 10 percében, ezért ebben a periódusban viszonylag kevés gól született. Az MKC ezzel együtt növelte előnyét, a 40. percben 20-15-öt mutatott az eredményjelző. Zsiga Gyula tanítványai nagy erőket mozgósítottak a felzárkózás érdekében, de kéziseink védekezésben és támadásban is jól teljesítettek, nem engedték közelebb magukhoz a váciakat, így állandósult a 4-5 gólos különbség. A Skaliczki-fiúk a játékrész második felében is kézben tartották a mérkőzést, ennek köszönhetően a hajrában már csak a győzelem mértéke volt kérdéses. Az MKC a találkozó végét jelző sípszóig koncentráltan játszott és teljesen megérdemelt, ötgólos sikert ért el a Pest megyei gárda ellen.

SZOROS TABELLA Csapatunk három fordulóval az alapszakasz vége előtt a 13. helyen áll a bajnokságban, 12 ponttal. A Mezőkövesd hátránya tovább csökkent a riválisokkal szemben, ugyanis négy alakulat, sorrendben az Orosháza, a Cegléd, a PLER és az Eger is csak egy ponttal szerzett többet az MKC-nál.
Kézilabdázóink legközelebb a 7. helyezett Balmazújváros vendégeként lépnek parkettre március 4-én, pénteken 18 órától.

B. K.

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesdi KC - Váci KSE 32-27 (16-12)
Mezőkövesd, 700 néző, vezette: Nagy, Túróczy
MKC: Balogh, Holló B. (kapusok), Szepesi 4, Kiss R. 2, Füstös 1, Grünfelder 1, Radnics 7, Mekaru 2 (1), Hajdu G. 3, Antal 2, Molnár, Trivkovics 1, Benis 2, Grigorjev 7, Nyitrai J., Bozoljac. Vezetőedző: Skaliczki László
Vác: Vitáris, Tóth M. (kapusok), Vasics 2, Fekete, Császár F. 2, Tyiskov, Lendvay 4, Asztrasapkin 7, Terenyi, Chystabayeu, Pál 3, Munkácsi R., Kökény, Pavlovics 3 (1), Vucsicsevics 1, Bartók D. 5. Vezetőedző: Zsiga Gyula
Hetesek: 2/1, ill. 3/1
Kiállítás: 2, ill. 6 perc

Kapcsolódó hírek