Ugrás a tartalomhoz

Tűzoltók februárja (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Főként a sok eső, a szeles időjárás adott munkát az elmúlt hónapban a mezőkövesdi tűzoltóknak, de kisebb tűzesetekhez és közlekedési balesetekhez is riasztották őket.

A február viszonylag nyugodt hónap volt a Mezőkövesdi Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság számára. A legnagyobb gondot az időjárás okozta.
– Február 15-én délután a nagy esőzés miatt a szántóföldekről lefolyt csapadék elárasztotta az Egri út végén található nagyáruházat. A beavatkozás során erőgéppel árkot kellett ásni, homokzsákokkal el kellett terelni a vizet, és az áruházat is áramtalanítani kellett a balesetveszély miatt. A bevásárló központot emiatt be is zárták egy napra. Szintén a sok eső miatt Sályban egy lakatlan épület hátsó fala dőlt le, ezért a területet körbekerítettük, lezártuk – mondta el Koroknai Péter tűzoltóparancsnok.
A csapadékos, szeles idő miatt a Mátyás király úton egy épületről lelógó csatornadarabot távolítottak el, valamint a Polgármesteri Hivatal tetőszerkezetén kellett a meglazult cserepeket megigazítaniuk. Ezek mellett kisebb tűzesetekhez is riasztották a tűzoltókat.
A 3-as út mellett található transzformátor állomáson izzás és zárlati robbanásokhoz riasztották a lánglovagokat február 12-én, ahol az ÉMÁSZ szakembereivel együtt sikerült orvosolni a problémát.
Február végén a lánglovagoknak a Gaál István úton egy kigyulladt melléképületnél, Bogácson pedig egy kéménytűznél kellett beavatkozniuk. Számos esetben kaptak téves riasztást a rosszul működő szénmonoxid-jelzők miatt. Mindezen túl több közlekedési baleset is történt városunkban és környékén az elmúlt hetekben.
– Február 14-én az M3-ason Nyíregyháza felé, a 143-as úton tipikus közlekedési balesethez riasztottak bennünket, ahol több autó rohant egymásba és két fő súlyos és két fő könnyű sérülést szenvedett. Azért tipikus, mert az első ütközést követően az összeroncsolódott járműveket nézve bekövetkezett a következő baleset is. Összesen négy autó roncsolódott össze. Az adott útszakaszt le kellett zárnunk a mentés idejére. Február 15-én egy fáradt sofőr szenvedett balesetet, aki az M30-ason Miskolc felé az első kilométerszelvénynél a belső szalagkorlátnak ütközött, itt is le kellett zárnunk az adott sávot – emelte ki a főbb eseteket a tűzoltóparancsnok.
Február 16-án egy, a szentistváni útról lecsúszott és megsüllyedt nyerges vontatót mentettek ki az árokból, valamint pár nappal később Sályban két kiskutyát kellett felhozniuk egy kiszáradt kútból.

M. Zs.


Kapcsolódó hírek