Ugrás a tartalomhoz

Feljebb lépett az MKC (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Kőnig-Trade Balmazújvárosi KK - Mezőkövesdi KC 24-24 (13-10)

Az utolsó pillanatokban lőtt góllal egyenlített a hajdúsági együttes az MKC ellen rendezett presztízsrangadón. Kézilabdázóink a pontszerzésnek köszönhetően elmozdultak a tabella utolsó helyéről.

A K&H férfi kézilabda liga 24. játéknapján a felsőházi rájátszásba jutásért küzdő újvárosiakhoz látogattak a Skaliczki-fiúk március 4-én. Az összecsapás nagyon izgalmasnak ígérkezett, mindkét csapat a győzelem megszerzésének reményében lépett parkettre. Kéziseink helyzetét nehezítette, hogy Grünfelder, Grigorjev és Kiss is bokasérüléssel bajlódott a találkozó előtti napokban.

HULLÁMZÓ JÁTÉK Együttesünk a nehézségek ellenére villámrajtot vett a meccs elején, 8 perc után 4-1-es vezetésnek örülhettek a lelkes kövesdi szurkolók. A jó kezdés után azonban magasabb fokozatba kapcsoltak a házigazdák, akik 12 perc alatt mindössze egy gólt engedélyeztek csapatunknak, ezért a 20. percben 7-5-re már az újvárosiaknál volt az előny. Ezt követően gyorsan egyenlített az MKC, majd a folytatásban kiegyenlítettebb lett a játék, a gólok egészen a 27. percig felváltva potyogtak, ekkor 10-10-re álltak a csapatok. A záró percekben Füzesi Ferenc gárdája játszott hatékonyabban, így háromgólos hazai vezetéssel zárult az első félidő.

IZGALMAS HAJRÁ A szünet jókor jött, csapatunknak sikerült rendeznie a sorokat. Az MKC fordulás után 14-13-ra felzárkózott, ekkor még emberhátrányban is sikerült bevenni a hazai kaput. Ezt követően viszont Paul több ziccert is hárított, így Grünfelderék folyamatosan üldözték a hazaiakat. Kézilabdázóink viszont háromgólos hátrányban sem adták fel a mérkőzést, nagy akarással és szívósan játszottak, ennek eredményeként nyolc perccel a meccs vége előtt egyenlítettek (19-19). Az izgalmas hajrában fej-fej mellett haladtak a csapatok, hol a hajdúságiak, hol az MKC állt jobban. Az utolsó akciót a vendéglátók vezették, akik a lefújás előtt Balázs betörésből szerzett találatával otthon tartották az egyik pontot.
Kézilabdázóink rendkívül értékes pontot szereztek a jó erőkből álló Balmazújváros ellen, így hosszú idő után elkerültek az utolsó helyről. Skaliczki László együttese 13 ponttal a 11. helyen áll az ugyancsak 13 pontos PLER és Eger előtt. A Cegléd 15, az Orosháza 14 egységgel áll a tabellán.

FONTOS HÉT JÖN Csapatunkra két fontos mérkőzés vár ezen a héten, ugyanis Grünfelderék az alapszakasz zárásaként két közvetlen rivális, a Cegléd és az Orosháza ellen lépnek parkettre. Abban az esetben, ha az MKC mindkét meccset megnyeri, együttesünk a 9. helyen zárhatja a bajnokság első felét és kedvező pozícióból várhatja a rájátszást. Kéziseink elsőként a Ceglédet fogadják március 9-én, szerdán 18 órakor, ahol legalább két góllal kellene győzni ahhoz, hogy azonos pontszám esetén az MKC végezzen előkelőbb helyen.
Az alapszakasz záró fordulójában március 12-én, szombaton szintén 18 órakor indul majd útjára a labda Orosházán.

B.K.

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Kőnig-Trade Balmazújvárosi KK - Mezőkövesdi KC 24–24 (13–10)
Balmazújváros, 800 néző, Vezette: Herczeg, Südi
BKK: Paul – Balda 1, István 2, Balázs 1, Vranac 4, Perez 1, Kekezovity 1. Csere: Lazics 4, Temesvári 4, Tomica, Korsós, Oláh G. 6 (1), Morva, Horváth D. Vezetőedző: Füzesi Ferenc
MKC: Balogh – Benis, Grigorjev 6, Trivkovics 3, Hajdu G., Radnics, Szepesi 3. Csere: Holló B. (k), Grünfelder 1, Antal 2, Füstös 1, Kiss R. 2, Mekaru 4 (2), Molnár F. 1, Bozoljac 1. Vezetőedző: Skaliczki László
Hetesek: 1/1, ill. 3/2
Kiállítás: 8, ill. 10 perc

Kapcsolódó hírek