Ugrás a tartalomhoz

Közúti kontroll Borsodban

Mezőkövesd hírei

Háromnapos közlekedésrendészeti ellenőrzést tartanak a rendőrök Borsod-Abaúj-Zemplén megyében március 16-ától 18-áig. A rendőrség elsősorban a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszer és a bukósisak használatát ellenőrzi a közutakon.

A TISPOL Műveleti Csoport 2016. évi terve alapján rendezett nemzetközi fokozott közlekedésbiztonsági ellenőrzés-sorozat legfontosabb célja a közlekedésbiztonság javítása, valamint a közlekedési balesetek súlyosságának csökkentése, ugyanis a biztonsági eszközök használata nélkül jelentősen megnő a súlyos és a halálos balesetek esélye.

MEZőKÖVESD IS ÉRINTETT
A közúti ellenőrzés megyénkben főként a lakott területen belüli útvonalakat, a ki- és bevezető, valamint a gyorsforgalmi útszakaszokat érinti. Mezőkövesden csütörtökön déltől a Zsóry felé vezető elkerülőúton, majd a tardi elágazásnál és Bogácson lesz ellenőrzés. A nap zárásaként Mezőkövesd határában, a LUKOIL benzinkútnál végeznek majd ellenőrzést a rendvédelmi szervezet szakemberei.
Az akcióban a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalom-ellenőrző Alosztálya, és az Autópálya Alosztály Emőd mellett megyénk tíz Rendőrkapitányságának munkatársai vesznek részt.

B. K.

Forrás: police.hu

Kapcsolódó hírek