Ugrás a tartalomhoz

„Mezősök” a Járási Hivatalban (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

A Mezőkövesdi Járási Hivatalba látogattak a Mező Ferenc Tagiskola 7. évfolyamos diákjai március 17-én. A tanulók a „Munka világa” elnevezésű TÁMOP 3.1.4-es három hetet meghaladó projekt keretében tekinthettek be az intézményi feladatokba.

Az osztályokat és feladatköreiket az államigazgatási szervezet részéről dr. Hajdu András hivatalvezető-helyettes mutatta be. A gyerekek interaktív formában tájékozódhattak arról, hogy hol, milyen ügyeket intézhetnek el.
A tanulók egyebek mellett az adatvédelemről, a szabálysértésekről, a hivatal napi és éves ügyfélforgalmáról is információkat kaptak, majd dr. Hajdu András válaszolt a diákok kérdéseire. A gyerekek a látogatás zárásaként személyesen is megismerkedtek a Kormányablakkal, és az ott zajló munkával.

TÍZ-TIZENÖT MUNKAHELY A program március 11-én kezdődött és április első felében fejeződik be a Mező Ferenc Tagiskolában. Az intézmény 7. évfolyamos diákjai ezalatt 10-15 munkahelyet látogatnak meg Papné Pázmándi Borbála és Tóthné Vámos Katalin osztályfőnökök vezetésével. A tervek között szerepel például a Kácsi Vízműtelep, a Városi Bíróság, a Városi Rendőrkapitányság, valamint a Mátrai Erőmű Zrt. bükkábrányi telephelyének és egy szálloda munkájának megismerése.
Papné Pázmándi Borbála elmondta, a projekttel kapcsolatos tapasztalatok pozitívak, a gyerekek mindenhol komoly érdeklődést tanúsítanak a különböző munkaterületek iránt. Hozzátette, a program végén a diákok zárómunkát készítenek, melyben bemutatják majd az iskola vezetőinek és a meghívottaknak az általuk kiválasztott munkaterületet.

B.K.

Kapcsolódó hírek