Ugrás a tartalomhoz

Eredményes kontroll (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Mintegy 150 000 Ft bírságot szabtak ki a rendőrök a Mezőkövesd illetékességi területén, március 17-én tartott közúti ellenőrzés ideje alatt.

A TISPOL Műveleti Csoport 2016. évi terve alapján rendezett nemzetközi fokozott közlekedésbiztonsági ellenőrzés-sorozat legfontosabb célja a közlekedésbiztonság javítása, valamint a közlekedési balesetek súlyosságának csökkentése, ugyanis a biztonsági eszközök használata nélkül jelentősen megnő a súlyos és a halálos balesetek esélye. A rendőrök március 16-ától 18-áig háromnapos közlekedésrendészeti ellenőrzést tartottak Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.
A rendvédelmi szervezet munkatársai ezúttal elsősorban a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszer és a bukósisak használatát ellenőrizték.

Az akció a lakott területen belüli útvonalakat, a ki- és bevezető, valamint a gyorsforgalmi útszakaszokat érintette. A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság illetékességi területén csütörtökön a Zsóry fürdőnél, a tardi elágazásnál, Bogácson, míg zárásaként a LUKOIL benzinkútnál végeztek ellenőrzést.
– Eredményes volt az akció, mivel a kollégák 14 esetben állapítottak meg szabálysértést a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt. A vétkeseket összesen mintegy 50 000 Ft közigazgatási bírsággal sújtották, ebben a gépjárművezetők mellett utasok is érintettek voltak – hangsúlyozta Varga János rendőr alezredes, a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője.
A bukósisak használatának elmulasztása miatt egy személyt ellenőriztek, továbbá egy ittasan vezető buszsofőrt fogtak el, akit előállítottak a kövesdi kapitányságon. A rendőrök 9 esetben, összesen 93 000 Ft értékben szabtak ki helyszíni bírságot.
Az akcióban a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalom-ellenőrző Alosztálya, és az Autópálya Alosztály Emőd mellett megyénk tíz Rendőrkapitányságának munkatársai vesznek részt.

HÚSVÉTI ELLENőRZÉSEK Az elmúlt évekhez hasonlóan a húsvéti időszakban is fokozott közúti ellenőrzésekre kell számítani, a rendőrök ekkor elsősorban az ittas vezetők kiszűrésére fogják helyezni a fő hangsúlyt.
– Mind a három nap fokozott ellenőrzésre készülhetnek a gépjárművezetők. Mivel a közúti balesetek jelentős részét ittas vezetők okozzák, ezért szeretnénk jelentősen visszaszorítani ezeknek az eseteknek a számát – emelte ki Varga János.

A közeljövőben a kerékpárosok és a gyalogosok is számíthatnak ellenőrzésre. A rendőrök elsősorban a települések külterületén, a láthatósággal kapcsolatban tartanak fokozott kontrollt.

B. K.

Kapcsolódó hírek