Ugrás a tartalomhoz

Lendületben labdarúgóink

Mezőkövesd hírei

Szolnoki MÁV FC – Mezőkövesd Zsóry FC 0-1 (0-1)

A Merkantil Bank Liga 20. játéknapján a masszív középcsapatnak számító Szolnok vendégeként léptek pályára labdarúgóink március 19-én.

Zsinórban négy mérkőzést nyert a Mezőkövesd Zsóry FC felnőtt csapata, így Pintér Attila tanítványai már csak egy pontos hátrányban vannak a második, feljutó helyen álló Zalaegerszeggel szemben. Együttesünk szombaton a Szolnokot fektette két vállra.

Az összecsapás remekül kezdődött, ugyanis együttesünk már a 19. percben büntetőhöz jutott. Ekkor Frőhlichet vágták fel a 16-oson belül, a büntetőt Heffler higgadtan értékesítette. A folytatásban is együttesünk játszott veszélyesebben a hajrában Sós duplázhatta volna meg az előnyt. A támadó a 37. percben 10 méterről a kapu fölé tüzelt, két perccel később pedig Somogyi hárította nagy bravúrral a lövését. A hazaiak legnagyobb lehetősége Zsdrál nevéhez fűződött, aki a 44. percben lőtt a bal alsó sarok mellé.

ÉRTÉKES SIKER A második játékrész Gajdos kellemetlen kísérletével kezdődött, amit Dombó nagy bravúrral ütött a mezőnybe, majd Lőrinczy ismétlése zúgott el a kapu mellett. A 62. percben Heffler lépett ki a védők között, de 14 méterről, nagy helyzetben a kapu mellé bombázott. Két perccel később Gajdos közeli fejesét piszkálta ki Dombó, a játékrész felénél pedig a kövesdi védők szorításában Nagy huppant a földre a 16-oson belül, azután Dombó ütötte ki a jobb alsóba tartó lövést. A mérkőzés utolsó emlékezetes momentumát Vági piros lapja jelentette, csapatunk védője a 88. percben kapta meg második sárgáját a találkozón. Együttesünk újabb értékes sikert ért el, a Pintér-fiúk zsinórban negyedszer győztek a bajnokságban.
– Nagyon jó mérkőzés volt, mind a két csapat agresszívan játszott. Mi is és a Szolnok is győzni akart, viszont mi többet tettünk a sikerért. Gratulálok a csapatomnak és az ellenfélnek is – mondta Pintér Attila a mérkőzés után.

SZÜNET EDZőMECCSEL A Mezőkövesd 35 ponttal a 3. helyen áll a tabellán. A listavezető Gyirmót 44, a második helyezett Zalaegerszeg 36 pontot szerzett.
Labdarúgóink két hetes szünet után, április 2-án 19 órától hazai pályán, a Csákvár ellen folytatják tavaszi szereplésüket.
Csapatunk a bajnoki szünetben az első osztályú DVTK ellen játszik edzőmeccset Mezőkövesden. A találkozó március 25-én, pénteken 15 órakor kezdődik a Városi Stadionban, a belépés ingyenes. A diósgyőri szurkolók részére megnyitják majd a vendégszektort.

B. K.

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Szolnoki MÁV FC – Mezőkövesd Zsóry FC 0-1 (0-1)
Szolnok, 400 néző, vezette: Andó-Szabó Sándor (Vígh-Tarsonyi Gergő, Kovács II. Gábor)
Szolnok: Somogyi – Rokszin (Zvara 10.p), Vermes, Zsdrál, Búrány (Papp Sz. 9.p), Kenderes, Lőrinczy, Gajdos, Urbin, Kovács, Nagy. Vezetőedző: Csábi József
Mezőkövesd: Dombó – Fótyik, Szilvási, Szeles, Hegedűs D., Vági, Szatmári, Heffler, Tóth B. (Dvorschák 90.p), Fröhlich (Rácz 78.p), Sós (Molnár 48.p). Vezetőedző: Pintér Attila
Gól: Heffler N. (19.p, büntetőből)
Kiállítva: Vági (88.p, második sárga lap)

Kapcsolódó hírek