Ugrás a tartalomhoz

Festménykiállítás a Közösségi Házban (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Juhász László művésztanárnak nyílt kiállítása március 18-án a Közösségi Házban. A tárlaton a mezőcsáti alkotó tájképeit, festményeit és kisplasztikáit tekinthetik meg a művészetkedvelők.

Juhász Lászlónak ez a második mezőkövesdi kiállítása, korábban, 2001-ben már egyszer bemutatkozott Mezőkövesden, akkor a Városi Galériában állították ki műveit.
A most kiállított alkotások között megtalálhatóak a kezdő éveiben készült képei. A festmények túlnyomó része tájakat örökít meg, de a tárlatban helyet kapnak kisplasztikái is. Juhász László több mint 200 művet készített már az elmúlt években, melyek egy része egy hónapig látható a Közösségi Házban.
Juhász László már gyermekkorában kapcsolatba került a művészettel, de az általános és középfokú tanulmányai során nem volt lehetősége tanártól megtanulni a rajzolás, festészet alapjait, ezért autodidakta módon képezte magát. Az alkotás szeretete már fiatalon kialakult benne, és végigkövette egész eddigi életét.
A kövesdi tárlatot Murányi József művésztanár nyitotta meg, aki beszédében összefoglalta Juhász László pályáját és méltatta művészi tevékenységét.
Az eseményen ifj. Juhász László és Fodor Luca matyó táncot adott elő. A művész alkotásai április 19-ig, hétfőtől péntekig 8–16 óra között tekinthetőek meg a Közösségi Ház emeleti kiállítótermében.

M. Zs.

Kapcsolódó hírek