Ugrás a tartalomhoz

Aláírták a szerződést

Mezőkövesd hírei

Július 26-án írták alá a városi bölcsőde kapacitásbővítő beruházásának kivitelezői szerződését. A mintegy 122 millió forintos fejlesztést a Wiktori Kft. végzi majd el.

Mezőkövesd Város Önkormányzata által benyújtott és megnyert ”Mezőkövesd Városi Bölcsőde kapacitásbővítő fejlesztése” című ÉMOP-4.2.1-es pályázata révén az intézmény fejlesztésére településünk közel 80 millió forintot nyert. A támogatás mértéke mintegy 65%. A projekt teljes összköltsége meghaladja a 122 millió forintot.

Az épületben található csoportszobák száma jelenleg 5, a fejlesztés után 9 modern, felszerelt, a hatályos jogszabályoknak megfelelően kialakított csoportszoba tudja majd fogadni a gyermekeket. Fontos eredménye a projektnek a munkahelyteremtés, hiszen 5 új gondozói álláshely létesül. 
A beruházás kivitelezését, a közbeszerzési eljárás nyertese, a Wiktori Kft. végzi majd el. Az erről szóló szerződést ünnepélyes keretek között július 26-án írta alá Farkas Zoltán, a cég képviselője, valamint dr. Fekete Zoltán, polgármester. 
A Wiktori Kft. munkatársai átvették a munkaterületet, amelyet követően a cég a szűkös határidő miatt rögtön, gyors ütemben kezd neki a munkának. Az érintett területen párhuzamosan zajlik majd a meglévő épület felújítási, akadálymentesítési munkálatai, illetve az új 4 csoportnak helyet adó rész megépítése. 
A felújítás keretében a Mezőkövesdi Városi Bölcsőde épülete impozáns új szárnnyal bővül, amelynek eredményeképp közel 40%-kal bővül a befogadóképessége.

Kapcsolódó hírek