Ugrás a tartalomhoz

Egyhetes program kavalkád Mezőkövesden

Mezőkövesd hírei

Koncertekkel, előadásokkal, főzőversennyel várnak mindenkit június 20-26. között a Matyó Fesztiválhéten.

Mezőkövesd Önkormányzata és a Mezőkövesdi KÖZKINCS-TÁR Nonprofit Kft. a 2015-ben megrendezett, a közönség körében nagy sikert arató Matyó Világtalálkozó után idén is nagyszabású, egy hetet átölelő programkínálattal várja majd a mezőkövesdieket, illetve az ide látogató vendégeket június 20-26. között.


A hét során olyan népszerű együttesek, formációk adnak koncertet, mint például a Bikini, a Vad Fruttik és az Ismerős Arcok. Mellettük Mezőkövesd Város Pro Urbe-díjas Fúvószenekara és más együttesek is fellépnek. Természetesen idén sem maradhat ki a programok sorából a matyó néptáncosok és hagyományőrzők közös műsora, a Matyó Gála és az azt követő Cuháré sem.


Újdonsággal is készülnek a hét során a szervezők. Ilyen például, hogy a Fesztiválhét keretében rendezik meg az I. Matyó Íjászkupát a Kavicsos-tó és Szabadidőparkban.
A nagykoncertek, fellépők mellett Mezőkövesdről elszármazott ismert emberekkel is találkozhatnak az érdeklődők, akik különböző témákban tartanak majd előadásokat. Így városunkban előadást tart többek között Koncz Gábor színművész, dr. PHD. Sebestény Tamás és prof. dr. Papp Zoltán nőgyógyász is.
Mindezeken túl képzőművészeti kiállítással, irodalmi esttel, főzőversennyel, pálinkamustrával, valamint fotópályázattal is várják az egyhetes rendezvényre kilátogatókat.
A sokszínű kínálatban kicsi és nagy, fiatal és idős, mindenki megtalálja a számára vonzó programot. Ne hagyják ki, látogassanak el június végén a Matyó Fesztiválhétre, és legyenek Önök is részesei az egy hetes matyó forgatagnak!
A részletes programokról majd a www.mezokovesd.hu oldalon tájékozódhatnak.

M. Zs.

Kapcsolódó hírek