hu en de pl
ma 2020. január 19. (vasárnap) 02:47 Sára, Márió névnapja van

Országos katasztrófavédelmi ifjúsági verseny Mezőkövesden (Videóval frissítve)

Mezőkövesden rendezték meg április 13-án az Országos Katasztrófavédelmi Ifjúsági verseny megyei döntőjét.


A Magyar Polgári Védelmi Szövetség és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közösen szervezte meg az ifjúsági versenyt, amely több fordulóból állt. Elsőként a Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság területi kirendeltségei bonyolították le a megméretés első állomását, amelynek a győztesei jutottak tovább az április 13-ai megyei döntőbe. A megméretésen öt általános és négy középiskolai csapat adott számot tudásáról. A résztvevők között volt egy szlovákiai csoport is.
Az esemény elején dr. Fekete Zoltán, Mezőkövesd polgármestere köszöntötte a megjelenteket, majd Szunyog Zoltán tűzoltó ezredes, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgató-helyettese nyitotta meg a versenyt a Kavicsos-tó és Szabadidőparkban.
A verseny kilenc állomáshelyén a tanulók elméletben és gyakorlatban adtak számot tudásukról a tűzvédelmi-, elsősegélynyújtási-, iparbiztonsági-, árvízvédelmi-, lakosságvédelmi- és tájékozódási, valamint KRESZ ismereteikről, valamint a Magyarországon telepített vízi veszélyjelző rendszerekkel kapcsolatos ismereteikről.
A korcsoportok első helyezettjei jutottak tovább a következő fordulóba, így ők képviselik majd megyénket az országos döntőben.

M. Zs.

Eredmények:

Általános iskolás csapatok helyezése:
1. helyezett: Petőfi Sándor Református Általános Iskola (Sátoraljaújhely) „SZÜRKEFARKASOK” csapata
2. helyezett: Tompa Mihály Református Általános Iskola (Kazincbarcika) „ORION” csapata
3. helyezett: Hejőbábai Zrínyi Ilona Általános Iskola „MÓKUSOK” csapata
4. helyezett: Základná škola s materskou školou Slanec (Nagyszalánci Általános Iskola és Óvoda) „ZŠ SLANEC” (NAGYSZALÁNCI ÁLTALÁNOS ISKOLA) csapata
5. helyezett: Sajókeresztúri Eötvös József Általános Iskola „KERESZTÚRI NÉGYEK” csapata

Középiskolás csapatok helyezése:
1. helyezett: V. István Katolikus Szakközépiskola és Gimnázium, Árpád-Házi Szent Margit Általános Iskola (Sátoraljaújhely) „PAP NÖVENDÉKEK” csapata
2. helyezett: Mezőcsáti Református Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola „TISZAI LÁNGLOVAGOK” csapata
3. helyezett: Miskolci Szakképzési Centrum Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakközépiskolájának „FERENCZI” csapata
4. helyezett: Gomba Levente Gimnázium (Putnok) „PRAH” csapata

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság különdíjait a lakosságvédelmi állomáson legjobban teljesített Tompa Mihály Református Általános Iskola (Kazincbarcika) „ORION” csapata, valamint az V. István Katolikus Szakközépiskola és Gimnázium, Árpád-Házi Szent Margit Általános Iskola (Sátoraljaújhely) „PAP NÖVENDÉKEK” csapata vehette át.
A Rádiós Segélyhívó és Információs Országos Egyesület különdíjait a Hejőbábai Zrínyi Ilona Általános Iskola „MÓKUSOK” csapata, valamint a Mezőcsáti Református Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola „TISZAI LÁNGLOVAGOK” csapata vehette át.
A Zemplén Térségi Katasztrófa- és Polgári Védelmi Szövetség elnökének különdíját a Základná škola s materskou školou Slanec (Nagyszalánci Általános Iskola és Óvoda) „ZŠ SLANEC” (NAGYSZALÁNCI ÁLTALÁNOS ISKOLA) csapata nyerte el.


Kapcsolódó képek:Vissza

Webkamera: Kavicsos-tó
és SzabadidőparkVLC Media Player letöltése

 


Weboldalkészítés