Ugrás a tartalomhoz

Remek második félidő

Mezőkövesdi KC- Eger SBS Eszterházy 27-25 (12-13)

Mezőkövesdi győzelemmel zárult az Eger ellen rendezett szomszédvári presztízsrangadó. Kézilabdázóink küzdelmes találkozón gyűjtötték be az értékes bajnoki pontokat.

A K&H férfi kézilabda liga alsóházi rájátszásának 5. fordulójában a sereghajtó Eger látogatott a 10. helyezett Mezőkövesdhez április 20-án. A csapatokat mindössze 3 pont választotta el egymástól, így mindkét félnek rendkívül fontos volt a két pont megszerzése.

A találkozó két gyors kövesdi góllal kezdődött, de ezután hosszú ideig csak elvétve találtak be a csapatok. Az egriek a 6. percben szerezték meg az első góljukat, míg az MKC harmadik találatára a 15. percig kellett várni, ekkor a vendégek 5-3-ra vezettek. A folytatásban beindult a gólgyártás, de a játék továbbra is hullámzott. Az utolsó 5 perc 8-8-as állásnál kezdődött, viszont a szünetre Dobó utolsó pillanatokban lőtt találatának köszönhetően a Heves megyei gárda mehetett minimális előnnyel. Harminc perc után 13-12-re vezettek a vendégek.

ÖSSZEÁLLT A JÁTÉK Fordulás után beragadt az MKC és villámgyorsan háromgólos hátrányba került. Ezt követően viszont összeállt a védekezés, Holló fontos bravúrokkal segítette ki a csapatot és Szepesi, Grigorjev, valamint Radnics is egyre jobb teljesítményt nyújtott az ellenfél kapujánál. A jég ezzel együtt is csak a játékrész derekán tört meg, kéziseink 19-17-es egri vezetés után zsinórban négy gólt lőttek, így a 46. percben már 21-19-es fórban voltak. A látogatók a hátralévő időben már nem tudtak újítani, a kritikus helyzetekből rendre együttesünk jött ki jobban, így az előny egészen a lefújásig megmaradt. A mérkőzés utolsó találatát Grigorjev lőtte, a kövesdi átlövő állította be a 27-25-ös végeredményt.
Együttesünk a győzelemnek köszönhetően továbbra is a 10. helyen áll az alsóházban 12 ponttal. A jelenleg kieső helyen állók közül a Gyöngyösnek 9, az Egernek pedig 7 pontja van.

PESTRE MENNEK Csapatunk a hétvégén újabb fontos bajnoki mérkőzést fog lejátszani a PLER-Budapest vendégeként. Az összecsapás április 23-án, szombaton 18 órakor kezdődik a fővárosi Lőrinci Sportcsarnokban.

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesdi KC - Eger SBS Eszterházy SZSE 27-25 (12-13)
Mezőkövesd, 700 néző, vezette: Horváth, Marton
MKC: Holló B. - Benis, Grigorjev 5, Radnics 5, Trivkovics 3, Hajdu G. 1, Szepesi 8 (5). Csere: Balogh T. (k), Kovács B., Kiss R., Füstös, Grünfelder, Mekaru 3, Antal 2, Kovács P., Bozoljac. Vezetőedző: Skaliczki László
Eger: Kovács J. - Vancsics 2, Kiss G., Bajorhegyi, Petro 2, Dobó 4, Antl 2. Csere: Radulescu (k), Szűcs 4, Iváncsik Á., Szabó P. 1, Szilágyi D., Lezák, Radcsenko 4, Padla 3, Takács B. 2 (2). Vezetőedző: Tóth Edmond
Hetesek: 5/5, ill. 2/2
Kiállítás: 10, ill. 10 perc

Kapcsolódó hírek