Ugrás a tartalomhoz

Értékes pont a fővárosból

Mezőkövesd hírei

PLER-Budapest – Mezőkövesdi KC 20-20 (8-11)

Az utolsó másodpercben lőtt góllal, értékes döntetlent ért el városunk felnőtt csapata Budapesten. Kézilabdázóink a pontszerzéssel egy újabb lépést tettek a bennmaradás felé.

Skaliczki László tanítványai a K&H férfi kézilabda liga alsóházi rájátszásának 6. fordulójában az elmúlt hetekben megtáltosodó fővárosi együtteshez látogattak április 23-án.

REMEK FÉLIDő A rájátszás két legeredményesebb csapatának találkozóját a házigazdák kezdték jobban, de 2-0-ás hazai vezetést követően gyorsan fordított az MKC. Skaliczki László csapata elől és hátul is stabilan, valamint hatékonyan játszott, így fokozatosan nőtt a távolság a felek között. A hazaiak nem találták a kövesdi védekezés ellenszerét, ráadásul Lókodi gyorsan összeszedett két kiállítást, ami tovább nehezítette a PLER helyzetét. Csapatunk hat perccel a szünet előtt már hétgólos, 11-4-es előnyben volt. A hajrá viszont a házigazdáknak sikerült jobban, Mikitáék ezt a periódust 4-0-ra hozták le.

KIJÖTT A FÁRADTSÁG A fővárosiak lendülete a második játékrészben sem hagyott alább, ennek eredményeként folyamatosan faragtak a hátrányból. Az MKC védekezése ekkor is jól működött, viszont támadásban egyre több hiba csúszott a játékba. A visszaesés döntő részben a feszített sorozatterhelésnek tudható be, mivel együttesünk egy hét alatt már a 4. tétmérkőzését játszotta. Csapatunk ezzel együtt hatalmas elszántsággal küzdött a folytatásban is, de a fővárosiak a hajrában átvették az irányítást és 3 perccel a meccs vége előtt 19-17-es fórban volt. A rendkívül izgalmas végjátékban az utolsó akciót kéziseink vezethették az egyenlítésért. A támadás végén együttesünk szabaddobáshoz jutott, míg Kránitz, a hazaiak kapusa lökésért piros lapot kapott. A szabaddobás után Hajdu a felső sarokba bombázott, így kézilabdázóink az utolsó másodpercben megmentették az egyik pontot.
A Mezőkövesd a pontszerzésnek köszönhetően fellépett a 9. helyre a tabellán 13 ponttal. Az állás rendkívül szoros, ugyanis a Balmazújváros 16, az Orosháza 15, a Komló pedig együttesünkhöz hasonlóan 13 pontos. A tabella második felében a Gyöngyös 11, a PLER 10, míg az Eger és a Cegléd egyaránt 9 ponttal áll, tehát az első és utolsó között összesen 7 pont a különbség.

CEGLÉDEN FOLYTATJÁK Csapatunk legközelebb ismét idegenben, a sereghajtó Cegléd vendégeként lép parkettre. A bajnoki találkozó április 29-én, pénteken 18 órakor kezdődik a Pest megyei városban.

B. K.

A mérkőzés jegyzőkönyve:

PLER-Budapest – Mezőkövesdi KC 20-20 (8-11)
Budapest, 300 néző. V.: Kékes Cs., Kékes P.
PLER-Budapest: Tóth N. – Radjenovics (3/2), Lókodi (1), Benmiloud (3), Bakos, Leimeter (1), Bujdosó (5/1). Csere: Kránitz (kapus), Kocsi, Mikita (1), Oláh (1), Tóth P. (2), Nagy Sz. (3), Bohács. Vezetőedző: Hutvágner István.
Mezőkövesdi KC: Holló – Szepesi (4/2), Antal Sz. (2), Mekaru (2), Bozoljac, Hajdu G. (2), Grigorjev (2). Csere: Balogh T. (kapus), Radnic (2), Grünfelder, Trivkovic (2), Kiss R. (4). Vezetőedző: Skaliczki László.
Kiállítások: 8, illetve 4 perc
Hétméteresek: 5/3, illetve 3/2

Kapcsolódó hírek