Ugrás a tartalomhoz

II. Színészeti Találkozó (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Öt társulat hat színdarabot vitt színpadra április 22-én és 23-án a Színészeti Találkozón a Közösségi Házban. Láthattunk például vásári komédiát, vígjátékot, drámát, valamint zenés történelmi játékot is.

A Mezőkövesdi Színészeti Egyesület a 2009-es találkozó után immár második alkalommal szervezte meg az amatőr színészek rendezvényét, amelyre az ország több településéről, illetve határainkon túlról is érkeztek vendégelőadók. A házigazda Mezőkövesdi Színészeti Egyesület április 22-én délelőtt Moliere A fösvény című vígjátékával mutatkozott be.
Április 22-én este Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium miniszter-helyettese, adóügyekért felelős államtitkár, térségünk országgyűlési képviselője mondott köszöntőt, amelyben kiemelte Mezőkövesd gazdag kulturális életét, az itt élők példaértékű hagyomány- és kultúratiszteletét.
A bevezető gondolatok után az erdélyi Erdőszentgyörgyről érkező Bodor Péter Színkör vitte színpadra Baranyi Ferenc A lónak vélt menyasszony című vásári komédiáját, majd az este folytatásaként a hajdúnánási Naná Színház társulata szórakoztatott bennünket a Csillag vagy liliom? című, Szent Margit életét feldolgozó zenés történelmi játékával.
Április 23-án este a mátészalkai Gondolat Kamara az Éljen az ifjú pár, valamint a Kilátó című elgondolkodtató műveket adta elő. A kétnapos rendezvény zárásaként a Rettenetes szülők című drámát nézhettük meg a Bodrogközi Színjátszók előadásában, akik Szlovákiából, Királyhelmecről érkeztek városunkba.
Az eseményen bemutatkozó színészek, társulatok produkcióit háromtagú zsűri értékelte.

M. Zs.

Kapcsolódó hírek