Ugrás a tartalomhoz

Sebességmérés határok nélkül (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Eredményes volt a Speedmaraton a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság illetékességi területén.

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (TISPOL) sebességmérő ellenőrzésében hazánkkal együtt összesen 24 európai uniós tagállam vett részt. A nemzetközi kezdeményezés keretében április 21-én reggel 6 óra és április 22-én reggel 6 óra között ellenőrizték a sebességet a rendvédelmi szervezet munkatársai. Az akció a kövesdi kapitányság területén 24 óra alatt 12 helyszínen zajlott.
– Összesen hat járművezető kapott közigazgatási bírságot. Közülük egy vezető már a helyszínen kézhez kapta, míg öten a Vásárosnaményi Rendőrkapitányságtól fogják majd megkapni a büntetést – mondta Kovács István c. r. őrnagy, a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság közlekedési fővizsgálója.
Kovács István elmondta, hogy mind a hat esetben 30 000 Ft-os közigazgatási bírságot szabtak ki, így a büntetés összege 180 000 Ft.


TUDATOSÍTÁS
Az osztályvezető-helyettes hangsúlyozta, hogy az ellenőrzés célja nem a szankcionálás, hanem a sebességtúllépés veszélyességének tudatosítása volt. Hozzátette, a TISPOL keretében idén még több alkalommal is lehet számítani nagyszabású kezdeményezésre. Emellett a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság traffipaxmérő berendezésével mindennap ellenőrzik az illetékességi területhez tartozó utak forgalmát.

B. K.

Kapcsolódó hírek