Ugrás a tartalomhoz

Ezüstérmes labdarúgóink

Mezőkövesd hírei

Második helyezést ért el Mezőkövesd U19-es csapata a városunkban megrendezett felkészülési labdarúgó tornán. Az eseménynek a Városi Sportpálya adott otthont augusztus 4-én.

A megmérettetésen a házigazda másodosztályú Mezőkövesd Zsóry U19-es csapata mellett a szintén NB II-es Szolnok és Vác, valamint az NB III-as Salgótarján vett részt. Az első találkozón a hazaiak játszottak a Szolnokkal, amit a kövesdiek bravúros teljesítménnyel 3-1-re megnyertek. A következő két mérkőzésen a Salgótarján lépett pályára előbb a Vác, majd a Szolnok ellen. A Nógrád megyeiek számára kevés sikert hoztak az összecsapások, hiszen mind a két meccset elveszítették. A Vác együttesétől 4-0 -ra kaptak ki míg a Szolnok ellen 3-3 -as döntetlent követően büntetőkkel maradtak alul.



Ezt követően a mezőkövesdi csapat játszott a Vác ellen. A találkozón az első mérkőzéshez hasonlóan Elek Norbert tanítványai diadalmaskodtak, akik 2-1 arányban múlták felül a dunaparti alakulatot. A váciak ezután minden erejüket mozgósították és erőfeszítéseiket siker koronázta, ugyanis a Szolnok gárdáját 3-0 -ra felülmúlták. A torna utolsó mérkőzésén Mezőkövesd Zsóry U19-es együttese lépett a műfűre, ám a salgótarjániak lehengerlő játékkal rukkoltak ki és 4-0 -ás győzelmükkel megszakították csapatunk veretlenségi sorozatát. A viadalt jobb gólkülönbségének köszönhetően a Vác együttese nyerte meg.
Eredmények:

Mezőkövesd Zsóry – Szolnok 3-1
Vác- Salgótarján 4-0
Szolnok - Salgótarján 3-3 büntetőkkel nyert a Szolnok
Mezőkövesd Zsóry – Vác 2-1
Vác – Szolnok 3-0
Mezőkövesd Zsóry – Salgótarján 0-4

A torna végeredménye:

1. Vác 2-1 (8-2) 6 pont
2.Mezőkövesd Zsóry 2-1 (5-6) 6 pont
3. Salgótarján 1 1 1 (7-7) 4 pont
4. Szolnok -1 2 (4-9) 2 pont

Kapcsolódó hírek