Ugrás a tartalomhoz

Pont nélkül maradtunk

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesd Zsóry FC – Soroksár SC 0-1 (0-1)

Vereséget szenvedett hazai pályán városunk felnőtt csapata. A fővárosi együttes Bajzát góljával szerezte meg a győzelemért járó pontokat. (Fotó: mezokovesdzsory.hu)

A Merkantil Bank Liga 25. játéknapján a 8. helyezett fővárosi alakulat érkezett városunkba április 30-án.
Az 5. percben Heffler szabadrúgása után Szatmári bólintott kevéssel a jobb alsó sarok mellé, majd válaszként a túloldalon Gárdos lépett ki a jobb szélen, beadását követően Pál lövése zúgott el a kapu mellett a 12. percben. Együttesünk a folytatásban fölényben játszott, de a vendégek fegyelmezett védekezésére nem sikerült az ellenszert megtalálni. A 43. percben szöglethez jutott a Soroksár, a sarokrúgás után Dombó védett, majd a kipattanót Bajzát vágta a kapuba erősen lesgyanús helyzetben.

KIMARADT HELYZETEK Fordulás után megélénkült a játék. A 48. percben Gyepes csúsztatott, a kövesdi védők azonban kivágták a kapuba tartó labdát. Ezt követően nyomasztó fölényben futballozott együttesünk. Az 53. percben Tóth  sarkazása után Vági tüzelt kapura, a soroksári védők a gólvonalról tisztáztak. Újabb két perc elteltével Heffler szabadrúgását követően Holczer a léc alól tornászta ki a játékszert, majd az 57. percben Heffler szabadrúgása után Vági fejelt közelről, de Holczer eszén nem tudott túljárni. Negyedórával a meccs vége előtt előbb Gohér szabadrúgását hárította Dombó, a szögletet követően pedig a védők hatástalanították Gengeliczki fejesét. Csapatunk a hajrában is nagy erőket mozgósított az egyenlítésért. A 79. és a 81. percben Orosz vette célba a soroksári ketrecet, de Holczer mindkétszer védett. A 85. percben Hegedűs fejese sem jutott át a gólvonalon, ahogy a másik oldalon Csilus lövéséből sem született gól, Dombó óriási bravúrral ütött ki a bal alsóba tartó játékszert a 93. percben.
A Mezőkövesd Zsóry 42 ponttal jelenleg a 4. helyen áll a tabellán. A bajnokságot a Gyirmót vezeti 56 ponttal a Kisvárda 43 egységet gyűjtött. A Zalaegerszeg, a Csákvár és a Balmazújváros csapatunkhoz hasonlóan 42 pontos.
Csapatunk a hétvégén a sereghajtó Ajka vendégeként lép pályára május 8-án, vasárnap 17.30-tól.

B.K.

Kapcsolódó hírek