Ugrás a tartalomhoz

Búcsú az alma matertől (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Öt osztályból összesen 135 diák búcsúzott el az alma matertől. A Szent László Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskolában április 29-én tartották meg a ballagási ünnepséget.

A tornateremben megtartott ünnepségen a 13.A osztályosok közös éneke után Juhász Jánosné, az intézmény igazgatója mondott köszöntőt, amelyben kiemelte, hogy a ballagás és az érettségi egy mérföldkő a diákok számára, hiszen véget ér egy korszak, számos élménnyel és sok tapasztalattal gazdagodva kilépnek az iskola kapuján, és egy új közegben, számukra még ismeretlen világban kell majd helyt állniuk.


Juhász Jánosné gondolatai után elismeréseket, díjakat adtak át a kiemelkedő teljesítményt nyújtó diákoknak.
Idén a Szent László-díjat Stefán Cintia, Hazadi Zsófia és Matheides Veronika vehette át. A Kovács Magdolna-díjat Szabó Eszternek és Parlagi Márknak adományozták.
Pethe Marcell és Csirmaz Zalán kimagasló tanulmányi eredményét Hancsók Kámán-díjjal jutalmazták.
A Dr. Papp Zoltán-díjat Tóth Bence, míg a Dr. Lukács Gáspár-díjat Virágh Márta kapta meg.
A Vinkovits Sándor-díjat Gál Máténak és Sipos Máténak, a Pro Vitae Díjat Bonta Gabriellának és Vanczák Viktóriának ítélték oda. A Nagy Lajos-díjat Gáspár Csaba Ágoston, Illés Sára és Farkas Patrícia vehette át.
Könyvjutalomban részesült: Radványi Rebeka, Fodor Barbara,Tábori Lilla, Pásztor Ákos, Rozmán Benjámin, Bartók Levente, Hangyel Norbert, Kiss Roland Imre, Sallai Máté és Üveges Krisztián.
Az elismeréseket dr. Fekete Zoltán polgármester, Juhász Jánosné igazgató, illetve a díjakat létrehozó alapítványok képviselői adták át a diákoknak.
A ceremónia rövid műsorral, valamint a végzős diákok búcsúzó beszédével folytatódott, majd pedig az alsó évfolyamosok köszöntek el a ballagó társaiktól.
Az ünnepség zárásaként a hagyományokhoz hűen a végzősök vállára került a tarisznya, akik még egy utolsó közös sétát tettek az iskolában, a jól ismert tantermekben.

M. Zs.

Kapcsolódó hírek