Ugrás a tartalomhoz

Az idősek támogatásáról (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Az időseket érintő aktuális kérdésekről, a nyugdíjról és egyéb támogatási lehetőségekről tájékozódhattak az Idősügyi Tanács tagjai a szervezet április 28-ai ülésén.

Elsőként Tóthné Varga Zsuzsanna, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztály vezetője tájékoztatta a jelenlévőket a nyugdíjbiztosítással, az egészségbiztosítással, a családi pótlékkal kapcsolatos fontosabb tudnivalókról, valamint a megváltozott munkaképességűekre vonatkozó feladatokról. A szakember emellett a nők kedvezményes nyugdíjazásáról, a nyugdíjkorhatárról és az öregségi ellátásokról is tájékoztatott. Megtudhattuk például azt, hogy az időseknek lehetőségük van egyszeri rendkívüli segély, vagy méltányossági nyugdíjemelés igénylésére is. Ezt a juttatást az egyedül élők 85 000 Ft alatti, míg a családban élők 75 000 Ft alatti nyugdíj esetén igényelhetik.


Az ülés második részében Horváth Endréné, az Egészségügyi Dolgozók Nyugdíjas Csoportjának vezetője ismertette szervezetük tevékenységét. Elmondta, hogy a 97 tagú csoport saját programjain, kirándulásain túl aktívan részt vesz az Idősügyi Tanács programjain, valamint az önkormányzat időseknek szervezett városi rendezvényein.

B. K.

Kapcsolódó hírek