Ugrás a tartalomhoz

Összegyűltek a nyugdíjas köztisztviselők (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

A Mezőkövesdi Kistérségi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központ tevékenységével ismerkedtek meg a mezőkövesdi Köztisztviselők és Közalkalmazottak Nyugdíjas Klubjának tagjai. A civil szervezet május 2-án tartotta aktuális összejövetelét.

A mezőkövesdi klub havi rendszerességgel szervezi meg foglalkozásait, májusi témájuk a Mezőkövesdi Kistérségi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központ tevékenysége, az intézmény által nyújtott szolgáltatások megismerése volt. A kistérségi szociális intézményrendszert Szarka Melinda, a központ vezetője mutatta be. Elmondta, 7 szociális területen tevékenykednek, ezek közé tartoznak a gyermekjóléti és családsegítő szolgáltatások, a közösségi pszichiátriai ellátás, az Idősek Gondozóházának, az Idősek Otthonának, az Idősek Klubjának működtetése, a házi segítségnyújtás, valamint a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás.
Az intézményvezető kiemelte, hogy a nappali ellátást biztosító, ingyenesen igénybe vehető, 30 férőhelyes Idősek Klubját jelenleg 12-en veszik igénybe, de folyamatosan várják azok jelentkezését, akik bár saját otthonukban laknak, de napközben szeretnék kellemes közösségben, jó társaságban eltölteni az idejüket. Emellett részletesen kitért a házi segítségnyújtás és az Idősek Gondozóháza által nyújtott szolgáltatásokra, azok fontosságára.
Az összejövetele végén a klubtagok versekkel, kötetlen beszélgetéssel az anyák napjáról is megemlékeztek.

M. Zs.

Kapcsolódó hírek