Ugrás a tartalomhoz

Varázsfuvola (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Az Emanuel Schikaneder szövegkönyve alapján készült, Wolfgang Amadeus Mozart által megzenésített Varázsfuvola című művet adták elő a városi zeneiskola növendékei és pedagógusai május 3-án a Közösségi Házban.

Az előadás célja az volt, hogy az általános iskolás diákokkal megismertessék a különböző hangszereket, népszerűsítsék a városi zeneiskolában elérhető zenei képzéseket.
Mozart Varázsfuvolája mindenki számára érthető és élményt adó muzsika. A gyerekeknek gyönyörű zenével párosuló mese. A mű ezen adottságát használták ki a zeneiskola tanárai és növendékei az előadásukban. A Tamino, az ifjú herceg és az elrabolt fiatal lány, Pamina egymásra találását feldolgozó, tanulságos történet egyrészt prózai, szöveges részből, valamint zenei, énekes betétekből épült fel. A mesét Mozerné Horga Stefánia intézményvezető olvasta fel, amelyet a zeneiskola tanulói és pedagógusai hangeffektekkel, az oda illő dalokkal, zenékkel egészítettek ki, így a történet mellett például a hegedű, a furulya, a zongora, a kürt hangjával is megismerkedhettek az iskolások.

Az intézmény május 21-én 10 órától Családi Hangszerválasztó Napot tart, amelyre minden gyermeket várnak, akik a május 3-ai előadás után kedvet kaptak ahhoz, hogy megtanuljanak valamilyen hangszeren játszani.

M. Zs.

Kapcsolódó hírek