Ugrás a tartalomhoz

Szezonkezdés a Zsóryban (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Május 1-jén megkezdődött a strandszezon a Zsóry Gyógy- és Strandfürdőben.

A hagyományos majálisi programokkal hivatalosan is elindult a nyári szezon városunk fürdőjében. A Zsóry szezon előtti felkészülése a szokásoknak megfelelően zajlott, de a garancia több korábbi fejlesztés esetében is lejárt, emiatt például a gyógy- és az élménymedence karbantartását is a Zsóry végezte tavasszal. A burkolat javítása és fugázása mellett, utóbbinál a csúszda felújítása is megtörtént. Emellett a gyermek élménymedence rekonstrukcióját is elvégezték.


A szezonkezdéshez kapcsolódóan a hullám- és a körmedence burkolatának javítása is megtörténik, a munkálatok a napokban is zajlottak, így a medencék rövidesen az ÁNTSZ előírásainak megfelelő, üzemkész állapotban lesznek.

A fürdőben egyre több medence üzemel. A külső élmény- és gyógymedencét a gyermekpancsolóval együtt már húsvét óta, azaz március végétől használhatják a vendégek. A gyermekmedencét májusban, a pünkösdi hétvégét követően nyitják meg.
– A körmedencét a tervek szerint május végén töltjük fel, míg a hullámmedencét június első hétvégéjétől vehetik majd igénybe a vendégek. Természetesen figyelembe vesszük, hogyan alakul az időjárás, ugyanis ha nyáriasra fordul az idő, akkor hamarabb be fogjuk üzemelni a két medencét – mondta Vámos Zoltán fürdővezető.

ZSÓRY FESZTIVÁL A fürdő legnagyobb rendezvénye ebben az esztendőben is a Zsóry Fesztivál lesz július 16-án, melyet immár 16. alkalommal fognak megrendezni. A korábbi rendezvényekhez hasonlóan, idén is színvonalas programokkal, ismert előadókkal várják majd a látogatókat.
– Az elmúlt évekkel ellentétben most az élménymedence melletti részen rendezzük meg a programokat. Az egyik kereskedelmi televízió tematikus csatornája fog nálunk forgatni és a szervezésükben délután két órától összesen 8 előadó fog fellépni a fürdőben. A helyi hagyományokra vonatkozóan lesz egy meglepetés is, amit egyelőre nem szeretnék elárulni – emelte ki a fürdővezető.
Hozzátette, a rendezvénnyel kapcsolatban hamarosan aláírják a szerződést. A program összeállításánál a fiatalok és a középkorosztály igényeit és zenei ízlését is figyelembe vették, így mindenki találhat majd számára megfelelő kikapcsolódási lehetőséget.

NőTT A LÁTOGATOTTSÁG A fürdő első negyedéve hullámzóan alakult a látogatottságot tekintve, de összességében több vendéget fogadtak mint egy évvel ezelőtt.
– Ezzel kapcsolatban azt tudom elmondani, hogy januárban elmaradtunk a tavalyitól, ellenben a február jobban alakult mint 2015-ben. Márciusban hozzávetőleg azonos volt a látogatók száma, viszont az első negyedévet tekintve egy kicsivel jobban zártunk mint tavaly – hangsúlyozta Vámos Zoltán.
A fürdővezető a főszezonnal kapcsolatos várakozásairól elmondta, nagyon bízik benne, hogy a tavalyihoz hasonló időjárás jellemzi majd az idei nyarat is, reményei szerint abban az esetben emelkedhet a fürdő forgalma.
Hozzátette, a belépők árai a három évvel ezelőttihez képest nem változtak. Véleménye szerint az árakban egy minimális korrekció lehet nyár elején.

B. K.

Kapcsolódó hírek